Чавушоглу: Армения трябва да се откаже от провокациите в името на траен мир и стабилност

  • 14 септември 2022 12:57

  • 316
  • 0
Чавушоглу: Армения трябва да се откаже от провокациите в името на траен мир и стабилност
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че Армения трябва да се откаже от провокациите в името на трайния мир и стабилността в региона, съобщи електронното издание на турския в. "Сабах".

Чавушоглу коментира новите сблъсъци в района на Нагорни Карабах, като изтъкна необходимостта от искрени действия за постигането на траен мир.

"Ако искаме траен мир и стабилност, Армения трябва да се откаже от провокациите. Тя трябва да направи искрени стъпки към сътрудничество", заяви Чавушоглу.

По думите на министъра сблъсъците по границата между Армения и Азербайджан показват колко крехко е положението в региона.

Отново сблъсъци в Нагорни Карабах

"От време на време провокациите продължават. Подобни действия имаше отново преди два дни. Естествено, невъзможно е Азербайджан да не отговори на това", каза още турският първи дипломат, цитиран от в. "Йени шафак".

През последните дни в района на границата между Армения и Азербайджан се разразиха най-сериозните сблъсъци между двете страни от края на войната през 2020 г., които доведоха до смъртта на около сто войници от двете страни.

Виолета Симеонова
316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини