Президентите на България и Румъния обсъдиха енергийното сътрудничество и влизането в Шенген

  • 08 септември 2022 17:34

  • 560
  • 3
Президентите на България и Румъния обсъдиха енергийното сътрудничество и влизането в Шенген
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Енергийната, транспортната и икономическата свързаност в региона, както и перспективите за членство на България и Румъния в Шенген обсъдиха в телефонен разговор президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и румънския му колега Клаус Йоханис, информират от пресцентъра на президентската институция.

Възможността за разширяване на доставките на природен газ за Югоизточна Европа след въвеждането в експлоатация на междусистемната газова връзка между България и Гърция от началото на октомври т.г., бе основен акцент в разговора.

Обща бе позицията, че подобряването на енергийната свързаност и сътрудничеството в тази сфера между България и Румъния е от ключово значение не само за двете държави, а и за региона.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Клаус Йоханис обсъдиха и перспективите за скорошно присъединяване на България и Румъния към Шенгенското пространство, което ще допринесе за укрепване на сигурността в Югоизточна Европа и в рамките на ЕС.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
560 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.09.09 | 10:03

3
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУРВИИИИИИИ
потрес!

2022.09.08 | 19:20

2
Тоя кремълски лакей и национален предател как само се ос@ра на празника на Съединението! Ама мълчи като задник за грандиозния си резил! Впрочем, я сикаджийският "председател" на герберастката престъпна, корумпирана и просташка сган да обясни, защо герберасткият кмет на Пловдив, някакво нищожество, кремълски лакей и безродник, е поканил Митрофановата "генерал-губернаторка" на (п)Резидента Радев! Да отговори и на въпроса защо нито един посланик на държава, член на ЕС, не присъства на този голям български празник! Да отговори, това по заповед на Митрофановата "генерал-губернаторка" ли е станало, или просто западните посланици са хора с достойнство и чест, и не са пожелали да застанат редом до слугинята на кремълския злодей и масов убиец! Ами, отговори бе, герберасте Здравко! Да, ама остатъчният боклук от "Раковски" 134 днес, с цялата си наглост и цинизъм заявили, че протестират! Бре да му се не види бе, сарайски ибрикчия Румене Христов! Че нали гербераста Здравко е ваш човек бе? Че как така "протестираш срещу "коалиционния ви партньор"?!

2022.09.08 | 18:02

1
Къв Шенген , кви пет лева -това след Референдум на хартия !Нещо пропускате да кажете че всички от Еврозоната носят Активите и Пасивите на всички държави членки . Тоест още веднага като влезем ставаме съпричастни към дълга на Италия към 900 милиарда евро , към тях да добавим Гърция , испания и Португалия и посмъртно в ада за българитя (((

Добави коментар

Водещи новини