Вучич обявява името на новия сръбски премиер до 48 часа

  • 25 август 2022 10:57

  • 400
  • 1
Вучич обявява името на новия сръбски премиер до 48 часа
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще обяви името на новия премиер до 48 часа, съобщава сръбският „Телеграф“. Това обяви самият той след резултатите от заседанието на президиума на дясната Сръбска прогресивна партия, предава БНР.

„Съгласно конституцията ще обявя предложението си в рамките на 48 часа – в петък вечерта или в събота сутринта“, каза Вучич, отбелязвайки, че президиумът е обсъдил две кандидатури за поста министър-председател – на предишния премиер Ана Бърнабич и кмета на Нови Сад Милош Вучевич.

По думите на президента президиумът на партията е отказал да избере чрез гласуване кандидатурата на новия министър-председател, като е предложил на президента той сам да избере новия ръководител на правителството, както е предвидено в конституцията.

„И двамата – Ана Бърнабич и Милош Вучевич – при всички случаи ще бъдат част от новото правителство“, подчерта президентът.

По-рано Вучич обеща да обяви името на новия премиер на партията на 19-21 август, като добави, че крайният срок за съставяне на правителството е 2 ноември.

На 18 юли Вучич обяви края на консултациите с партиите относно кандидатурата на премиера, като обясни, че в момента се разглеждат 3-4 кандидатури за този пост.

Вучич: Води се "трудна и мъчителна битка за оцеляването на сръбския народ в Косово"

На 2 август премиерът Бърнабич обяви, че дясната Сръбска прогресивна партия започва консултации относно кандидатурата на новия министър-председател и състава на кабинета на министрите.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sarbeca Z

2022.08.25 | 11:04

1
Васко Младич

Добави коментар

Водещи новини