Шестима души са в болница заради жегата в Румъния

  • 26 юли 2022 13:02

  • 1085
  • 0
Шестима души са в болница заради жегата в Румъния
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Шестима души са откарани в болница, а 1792-ма са получили първа медицинска помощ заради горещините, които обхванаха Румъния през последните дни, предаде агенция Аджерпрес.

В цялата страна са разкрити 3396 пункта за първа помощ и хидратиране заради жегите.

Румънските метеоролози издадоха предупреждение с оранжев код за опасни горещини, валидно за столицата Букурещ и още 17 окръга на страната (от общо 42).

Източната и южната част на Румъния е обхваната от гореща вълна, по време на която се очакват температури в диапазона 37-40 градуса по Целзий през деня, а през нощта градусите няма да паднат под 20-22. Индексът температура-влажност ще надхвърли критичния праг от 80 единици, съобщи телевизия Диджи 24.

Гръцки синоптици: Горещините ще продължат поне десет дни

Генералният инспекторат за извънредни ситуации информира днес, че военни пожарникари са участвали в гасенето на 98 горски пожара, засегнали площ от 326 хектара, информира още Аджерпрес.

Властите предприеха акции с цел повишаване на информираността на населението за опасността от пожари. В цялата страна се осъществяват и патрулни мисии, за да се намали изгарянето на стърнища в земеделските земи и сухата растителност в постоянните пасища, посочва агенцията.

Виолета Симеонова
1085 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини