Ковачевски: Остро осъждам насилието на протестите, омразата и агресията не са решение

  • 07 юли 2022 19:45

  • 470
  • 3
Ковачевски: Остро осъждам насилието на протестите, омразата и агресията не са решение
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски излезе с обръщение чрез профила си във Фейсбук, в което остро осъди събитията от вчерашните протести, като призова гражданите да изразят отношението си по мирен и демократичен начин.

Той призова и политическите партии да не въвличат гражданите в насилствени протести, като им дават лъжливи обещания, съобщава БТА.  

„Нищо не може да оправдае използването на огнестрелно оръжие от цивилни, замеряне с камъни, увреждане на държавна собственост, посегателство върху нечий живот. Изразяването на недоволство чрез мирен протест е конституционно право и правителството неколкократно показа и доказа, че демокрацията е в ръцете на гражданите и никой няма да им откаже това право. Но омразата и насилието не са и никога няма да бъдат решение за каквото и да е. От последните събития има само един губещ и това е Република Северна Македония“, написа Ковачевски. 

„Вчера видяхме ужасен пример за политици, които имаха непреодолима склонност да играят ролята на жертва, поради голямо желание за власт. Подобни "игри" показват истинското лице на тези, които се крият зад народа. Един ден го насърчават към радикализъм, а на следващия ден отстъпват и се дистанцират от гражданите, които преди това са манипулирали. Искам да им кажа - кървавите сцени в законодателната власт, по улиците в цялата страна, са отминала епоха, която е зад нас и към която никога няма да позволя да се върнем“, написа премиерът на Република Северна Македония.

Весела Найденова
470 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тоя

2022.07.07 | 20:10

3
тоя сърбизиран българин по мазен и нагъл от оня заяка.
слагаш

2022.07.07 | 20:05

2
слагаш едно ски след ов/ев и ставаш от българин - македонец. сръбска рецепта
PaulaFox

2022.07.07 | 20:04

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини