Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи, че срещу него е имало опит за покушение

  • 07 юли 2022 06:45

  • 208
  • 1
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи, че срещу него е имало опит за покушение
© Novini.bg/Canva

„Класически политически монтаж, който трябваше да прилича на междуетнически конфликт, но всъщност е борба за власт“ нарече лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски инцидентът от тази вечер, когато при преминаване на протестното шествие около паметника на Скендербек в Скопие група младежи започнаха да се замерят с тежки предмети, а представител на едната група е стрелял. 

„От доста време получавам неофициална информация за ликвидирането ми, тази вечер полицията я нямаше, а мистериозно се появи група от 10 души. Чуха се няколко изстрела, които за щастие не попаднаха в тълпата. Този сценарий беше обявен от правителството. Министърът на външните работи Буяр Османи обяви, че ще има междуетническо напрежение, ако предложението за българизация на Македония не мине. (Димитър) Ковачевски и (Оливер) Спасовски създават войнствен контекст, имаше анонс за коктейли Молотов, за жертви, а след като не успяха, вече достигнаха върха на чудовищността, където трябваше да бъде загубен човешки живот, за да останеш на власт. Вижте този пистолет и вижте хората, които не се страхуват от него. Този пистолет е обърнат към хората. Той беше насочена към загубата на невинен човешки живот. В тези снимки, които виждаме, етносът не е най-важен- виждаме престъпници, които заедно с властта вървят срещу народа. Не убеждавайте, че са от тази или онази политическа партия, те са от страната на престъпността. Моето послание към албанците е, че тази борба е обща, наша и обща през вековете“, каза Мицкоски.

По думите му, той е информирал МВР за получаваните заплахи. „Вдигнах ръце и повече не докладвам, защото няма ефект. Може би съм единственият председател на политическа партия, който няма охрана. Не го искам и ако ми дадат няма да я приема. Като баща и родител се притеснявам, но не ме е страх. Страхувам се само от един и това е Господ.“, завърши Мицкоски, призовавайки за протест и в рамките на утрешния ден.

От Министерството на вътрешните работи изпратиха мигновен отговор, с който  отрекоха твърденията на Християн Мицкоски, че полицията не е присъствала и не е реагирала по време на инцидента на паметника на Скендербег. „Напротив, полицията е била на място, реагирала е в същия момент и е прекратила насилието, като веднага е задържан един човек, който е заподозрян в стрелба с огнестрелно оръжие. По време на протестите полицията е напълно на висотата си и апелираме партиите да спрат с дезинформацията.“, пишат от МВР.

Малко по-рано те изпратиха съобщение, в което информираха, че са задържали 40 годишен мъж, който е произвел изстрел във въздуха, докато протестрото шествие е преминалаво наблизо, а две групи младежи да започнали да хвърлят камъни и твърди предмети една към друга.

Радина Лазарова
208 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.07 | 11:49

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини