Чавушоглу: Турция ще бъде принудена да извърши операция в Сирия в случай на увеличаване на заплахите за нея

  • 26 май 2022 14:42

  • 308
  • 0
Чавушоглу: Турция ще бъде принудена да извърши операция в Сирия в случай на увеличаване на заплахите за нея
© Getty Images

Турция ще бъде принудена да извърши нова операция в Сирия, ако заплахите за страната в граничните зони се увеличат. Това заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от турските медии.

Заплахата за Турция започна да се увеличава в зоната на извършената операция "Извор на мира" и на други места. Извършихме тези операции, за да отстраним заплахата. Ако заплахата обаче отново се увеличи, наш дълг е да вземем мерки против нея, каза Чавушоглу.

Безпокойството ни е реално, каза Чавушоглу.

В понеделник турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция ще започне скоро нова военна операция в Северна Сирия, за да се противопостави на терористичните заплахи, които по думите му произтичат от южната граница на страната. Той добави, че целта е да бъдат възобновени усилията за изграждане на 30-километрова зона за сигурност по границата между Турция и Сирия.

От 2016 г. досега Турция е извършила няколко големи военни операции в Северна Сирия. Офанзивите са били насочени главно срещу подкрепяните от САЩ сирийски кюрдски Сили за защита на народа (СЗН), допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини