Задължителното носене на предпазни маски в училищата в Гърция отпада от 1 юни

  • 26 май 2022 09:54

  • 232
  • 0
Задължителното носене на предпазни маски в училищата в Гърция отпада от 1 юни
© Getty Images

Задължителното носене на предпазни маски в гръцките училища отпада от началото на юни, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Катимерини“. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31977

В съобщение на министерството на образованието се посочва, че от 1 юни се премахват маските за ученици и преподаватели във всички училища, колежи, университети и други образователни структури. Те обаче остават задължителни в изпитните зали при кандидатстване за училища, университети и чуждоезикови сертификати. 

„Продължаваме да приканваме родителите на ученици над 5-годишна възраст да ваксинират децата си, се отбелязва още в съобщението. 

От началото на следващия месец отпадат и предпазните маски във всички затворени помещения с изключение на болниците, старческите домове и общественият транспорт. През септември прилагането на мярката ще бъде преразгледана. 

Случаите на новозаразени са спаднали на нивата от края на декември преди появата на щама Омикрон, посочва „Катимерини“. Броят на приетите в интензивни отделения пациенти е на нивата на юли 2021 г., допълва БТА.  

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини