ЕК: Партиите в парламента на РСМ действат конструктивно

  • 12 май 2022 20:29

  • 622
  • 4
ЕК: Партиите в парламента на РСМ  действат конструктивно
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

„Призоваваме всички политически сили в парламента (на Република Северна Македония) да работят заедно и конструктивно за напредъка на реформите, свързани с ЕС и в интерес на хората“, коментира за МИА в Брюксел говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос за активната блокада от страна на опозицията в парламента в Северна Македония, предаде БТА.

От 10 май от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ стартираха т.нар. активна блокада на работата на парламента, която ще продължи, „докато  се постигне споразумение за дата за предсрочни парламентарни избори".

ВМРО-ДПМНЕ реши да блокира работата на парламента в Северна Македония след 10 май

В продължение на два дни парламента не можа да приеме дневния си ред, заседанията преминаваха в процедурни въпроси и предложения за промяна на дневния ред. От ВМРО-ДПМНЕ влязоха в залата с транспарант "Активна блокада за национално спасение", а при изказванията си от трибуната депутатите от опозицията поставят пред себе си табели „Активна блокада за промяна и бъдеще” и „Активна блокада на предателството”.

Председателят на партията Християн Мицкоски заяви, че са се подготвили блокадата на работата на парламента да е дълга, но няма да е единственото действие, което ще предприемат с цел да предизвикат предсрочни избори. ВМРО-ДПМНЕ е подкрепено от албанската партия БЕСА, но от другата опозиционна партия Алианс на албанците заявиха, че не е време за подобни действия, когато пред страната има сериозни въпроси за решаване.

Валери Зайцев
622 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Смърт за македонците...

2022.05.13 | 18:22

4
Умирайте маймуни
Умник Гюро

2022.05.13 | 15:40

3
Македония е била, е и винаги ще бъде България. Няма северна, южна и пембяна Македония. Има една България - над всичко!
ще

2022.05.12 | 21:03

1
ще ни прецака педалския съюз със сръбските мекерета

2022.05.12 | 22:10

2
НАТО трябва да разчисти сръбските и руските агенти в РСМ. Те саботират пътя към ЕС. Сърбия е много силна там.

Добави коментар

Водещи новини