Еди Рама: Албания е заложник на спора между Скопие и София

  • 06 май 2022 15:18

  • 801
  • 4
Еди Рама: Албания е заложник на спора между Скопие и София
© Getty Images

Албания е заложник на спора между Северна Македония и България, каза днес албанският премиер Еди Рама в обръщението си на Конференцията на председателите на парламентите на страните от Адриатическо-йонийската инициатива, която се провежда в Тирана, предава БТА.

Адриатическо-йонийската инициатива обединява Албания, Босна, Хърватия, Гърция, Италия, Черно море, Северна Македония, Словения и Сърбия.

Рама посочи, че няма друго решение освен търпение и изрази безпокойство от многото проблеми с процеса на евроинтеграция, отбелязва МИА.

Процесът на присъединяване към ЕС е невротичен процес. Албания е заложник на задънената улица в разговорите между нашата съседка Северна Македония и България. Това е една от ситуациите, които ЕС може да създаде. Няма книга или опит, няма обяснение как може да се действа, каза Рама.

Пендаровски иска гаранции, че вписването на българите в конституцията ще бъде последното искане на София за блокираните преговори с ЕС

Не трябва да губим търпение и желание за Европа, отбеляза той.

Той подчерта, че Европа е първият свободен избор на страната му, защото "досега сме били под властта на различни империи против нашата воля“.

Целта на Албания е да насърчава сътрудничеството и мира в Европа. В плановете ни няма друга алтернатива освен Европа, каза Рама.

Весела Найденова
801 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Еми...

2022.05.07 | 16:06

4
Петата сърбоманска колона и тук е засрала коментарите с рашизъм...
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.07 | 01:19

3
И ЩО СИ ИЗМИСЛЯШ ПРОБЛЕМИ?! КАЗАХ ВИ ДА ВЛИЗАТЕ, КЪДЕТО ИСКАТЕ! В ЕС, ВЪ ГЪ ЗЪ .... :) ДА ВЛИЗАТ И МАЗНЬОЦИТЕ. И БЕЗ ТОВА НАПОСЛЕДЪК НЕЩО МИ СЕ ПРАВИТЕ НА ДОБРИ И СЕ УБИВАМ ОТ СКУКА. ВЛЕЗТЕ, ДА СИ НАМЕРИМ ПОВОД :)

2022.05.06 | 16:45

2
Абе мама ви и фесовете.... Европейски съюз искали........

2022.05.06 | 15:40

1
Европа не ще да ви помирише, затова сте заковани със скопарите. Цяла Европа е срещу кривите американски планове.

Добави коментар

Водещи новини