Вучич заяви, че се е отказал да изпраща протестна нота на Турция във връзка с подкрепата й за членство на Косово в НАТО

  • 07 март 2022 15:44

  • 8196
  • 1
Вучич заяви, че се е отказал да изпраща протестна нота на Турция във връзка с подкрепата й за членство на Косово в НАТО
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Сръбският президент Александър Вучич  заяви днес, че  ако започне ускорен прием на Косово в международни организации, Сърбия "ще изненада със своя отговор и ефикасност", съобщава белградският вестник "Политика", цитиран от БТА.

В деня, в който ги приемат в някоя международна организация, това ще означава, че са  нарушили Вашингтонското споразумение и в този ден ще се научат имената на много страни, които са оттеглили признаването на независимостта на Косово, каза Вучич пред журналисти в Ниш. 

Той добави, че заради конфликта в Украйна  мнозина виждат в глобалната ситуация  възможност да решат въпроса за Косово, а мнозина искат ускорен прием на Косово в международни организации.

Митинг в подкрепа на Путин и войната в Украйна се състоя в Белград

Сръбският президент заяви днес в Лесковац, че Сърбия  се е отказала от изпращане на протестна нота  на Турция  във връзка с изразено становище  за влизане на Косово в НАТО, съобщи Танюг.

На въпрос какво е станало с протестната  нота, която обмисляше да изпрати, Вучич каза, че е  взето решение  тя да не се праща. Вучич заяви също, че утре или вдругиден  ще бъде взето решение за забрана на износа на пшеница от  Сърбия.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
8196 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БАНЯКНСКИ ИЗКОРМЕНИ УНУЦИ

2022.03.07 | 15:51

1
CAISAT ti si trup kakto i POMQRUITE AN GRAdina ZIGG HAILL ZIGG HAILL ZIGGA HAAILLL

Добави коментар

Водещи новини