Чавушоглу се среща с колегите си Лавров и Кулеба в Анталия

  • 07 март 2022 14:42

  • 1311
  • 2
Чавушоглу се среща с колегите си Лавров и Кулеба в Анталия
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че ще се срещне с колегите си от Украйна и Русия Дмитро Кулеба и Сергей Лавров в Анталия на 10 март, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14045

Чавушоглу посочи, че Турция полага интензивни усилия, за да събере двете страни, и ще организира среща в троен формат на 10 март с участието на външните министри на Русия и Украйна в Анталия в рамките на международния форум на дипломацията там. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова потвърди, че се планира контакт между двамата външни министри с участието на Мевлют Чавушоглу в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, предаде БТА, цитирайки ТАСС. 

Путин към Ердоган: Мирни преговори, само ако Киев спре бойните действия и изпълни исканията ни

"Съгласно споразумението, постигнато по време на телефонен разговор между президентите на Русия и Турция, по инициатива на турския лидер, в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, се планира контакт между руския външен министър Сергей Лавров и украинския външен министър Дмитро Кулеба, с участието на турския външен министър Мевлют Чавушоглу“, заяви тя днес.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1311 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анализ

2022.03.07 | 16:12

2
„Тоест Западът няма намерение да отстъпи Украйна на Русия?“, е логичният въпрос, зададен на икономиста Пол Кристи. „Какво общо има тук Украйна?, реагира гостът. Дали Украйна ще остане единна върху картата на света или ще се разпадне няма никакво значение за разрешаването на основния проблем - огромният дълг на САЩ. Главната цел на събитията в Украйна е да разделят Европа и Русия дотолкова, че европейците напълно да се откажат от сътрудничество с Русия и да преориентират икономиката си към пълно сътрудничество със САЩ.

2022.03.07 | 14:50

1
Черпи ли една баклава че скоро може и да не опитат червените гниди

Добави коментар

Водещи новини