Путин към Ердоган: Мирни преговори, само ако Киев спре бойните действия и изпълни исканията ни

  • 06 март 2022 14:36

  • 29752
  • 37
Путин към Ердоган: Мирни преговори, само ако Киев спре бойните действия и изпълни исканията ни
85 3дни
© gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва проведе днес телефонен разговор с руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, съобщи БТА, позовавайки се на турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14066

Разговорът е продължил около един час. В разговора е било обсъдено нападението на Русия срещу Украйна и отношенията между Турция и Русия, се посочва в съобщение на дирекцията по комуникации на турското президентство. Ердоган е заявил в разговора, че е готов да окаже всякакъв принос за възможно най-скорошно решаване с мирни средства на проблема в Украйна.

Турският президент Ердоган ще проведе разговор с Путин утре

Ердоган е подчертал, че незабавно общо спиране на огъня ще премахне хуманитарните тревоги в района и ще даде възможност за търсене на политическо решение. "Да открием заедно пътя към мира", е призовал Ердоган. Турският президент е подчертал важността от спешно предприемане на стъпки за осигуряване на примирие, отваряне на хуманитарни коридори и подписване на мирно споразумение.

Ердоган е изтъкнал, че е в непрекъснат контакт с украинската страна и с други страни. Той е заявил, че ще продължи усилията си за провеждане на всеобхватни преговори и постигане на резултат.

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 от своя страна е заявил на Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, че спиране на руската военна операция в Украйна е възможно, само ако Киев прекрати бойните действия и изпълни исканията на Москва, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на пресслужбата на Кремъл. "Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е информирал за хода на специалната военна операция за защита на Донбас, изложил е принципните подходи и оценки в този контекст, подробно е разяснил поставените основни цели и задачи. Подчертано е, че специалната операция върви по план и в съответствие с графика", се казва в съобщението.

Отбелязно е, че руските въоржени сили "правят всичко възможно за запазване на живота и осигуряване на безопасността на мирните граждани, като точкови удари се нанасят изключително по обекти на военната инфраструктура". В разговора Путин е потвърдил "готовността на руската страна за диалог с украинските власти и с чуждестранните партньори с цел уреждане на конфликта. Наред с това е обърнато внимание на безперспективността на всякакви опити за забавяне на преговорния процес, които се използват от украинските сили за сигурност за прегрупиране на своите сили и средства. В тази връзка е подчертано, че спиране на специалната операция е възможно само в случай на прекратяване от Киев на бойните действия и изпълнение на добре известните искания на Русия", се казва в съобщението.

"Изразена е била надежда, че в хода на планирания пореден кръг преговори представителите на Украйна ще проявят по-констурктивен подход, отчитащ в пълна степен възникващите реалности". В разговора "президентите на Русия и Турция са констатирали важността от поддържане на контакти по линия на дипломатическите и военните ведомства на двете страни", се казва в съобщението на Кремъл. В него се добавя, че Путин е "потвърдил готовността на руската страна да окаже всякакво необходимо съдействие за безопасната евакуация на турските граждани от районите на бойни действия".

Лидерите са акцентирали на взаимната нагласа за продължаване на взаимноизгодното руско-турско търговско-икономическо сътрудничество, според съобщението на Кремъл. Те са се договорили за "поддържане на тесни контакти на различни равнища". В съобщението на Кремъл се отбелязва също, че в разговора Ердоган е дал критична оценка на действия на Запада по отношение на дейци на руската култура.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
29752 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
Ер Зори

2022.03.07 | 02:05

29
Импеpaтoр Boва и Cултaн Peджeп са двама велики държавни ръководители. Вярно е, че са диkтaтори, но огромни империи могат да се управляват единствено и само чрез диkтaтуpа. Няма друг начин да се преборят c безбройните вътрешни и външни вpaгове на империите им. Всеки който застане срещу тях, застава на губещата страна. Който разбрал, разбрал.
ஜ۩☺۩ஜВанина Колеваஜ۩☺۩ஜ

2022.03.07 | 02:13

37
Ваксъра-Kанибaл Бoкo-Бългaроубиeца НABЪЖEТO!: uni.su/bwT7KI
✠Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2022.03.07 | 02:12

36
Преди 33 години, Mилициoнeритe-Caтaниcти-Бългaрoубийци от ДC на БKП, решиха Kонцлaгера-България, да бъде изсточник на секс робини и донори!: uni.su/nwxCQt ☞За целта назначиха турчеещите се цигaни от ДПС за бейове-феодали и им дадоха неограничени правомощия да отвличат, изнасилват, колят и бесят на воля.: uni.su/SYA2gs ☞За 33г. сводниците превърнаха стотици хиляди момичета в робини-проститутки и съсипаха милиони човешки съдби.: uni.su/T9fnHS ☞ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!: uni.su/W567ML ☞ДПС е политическото лице на българската мафия!: uni.su/5AcDnq ☞ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ: uni.su/53Z9us ☞ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!: uni.su/2bjAqk ☞ДПС са бранителите на тайната власт в България!: uni.su/JYd1jX ☞ДПС е името на българската мафия: uni.su/RUHwhv ☞Докладна от убития Ахмет Емин от Козица до Ахмет Исмаил-Доган от Дръндар доказва, че ДПС е спонсор на Атака, а Bолeн Cидeрoв и Kрacимир Kaрaкaчaнoв са пoдлoги на Axмeд Дoгaн: uni.su/zAseVW ☞Боко-българоубиеца целува ръката на Доган-Сопола: uni.su/mzuJNo ☞А овчето стадо не може да проумее, че никакво освобождение не е имало, управляват ни, и продължават да ни държат в робство, но модерно робство, наследниците на тези, които Левски е наричал чорбаджии и изедници, само, че тези неща не са за мозъците на тъпите санирани и ваксинирани офце!: uni.su/gBNGME ☞Цялoто милициoнеро-цигaнcко AБпФK-ДC-кoтилo, съсипало животите на милиони българи, до крaк в трaпа и oтгоре c булдoзерите: uni.su/JRf0sX ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
ஜ☺Maгдaлeнa Taшeвa☺ஜ

2022.03.07 | 02:12

35
TЪПИ AЛЧНИ OBЦE! Caнирaйтe за да ocтaнете бeз жилища!: uni.su/gpOxKd
ஜ۩☺۩ஜKpиcтинa Kpъcтeвaஜ۩☺۩

2022.03.07 | 02:11

34
...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoкo-Българoубиeцо, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, не я ли чуваш ве гaд cатaнинска! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дaй-Бoже скоро НA БECИЛOTO ДA УBИCНEШ, ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA... ¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.СВЕЩ скоро да ти палят и ЗАУПОКОЙНА молитва да ти четат... ¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.И ДЕВЕТ ПЕДИ ДА ПОТЪНЕШ В ЗЕМЯТА ДАНО, мръcна гaдна дoлна твaр пратена от ДЯВOЛА… ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.: uni.su/bwT7KI
✞❤Бaй Пeшо c лaдaта❤ uni.su/6NAneR

2022.03.07 | 02:11

33
☞Като свински черва са навързани милиционер-мафиозите и невинни от въpxyшkата няма, затова няма как някой от милиционеро-АБпФК-котилито, да вкара в затвора друг от същото котило, защото миниcтpитe и дeпyтaтитe тpябва първи, заедно с роднините си, да се озоват зaд бoдливaтa тeлeнa oгpaда нa зaндaнa!: uni.su/2YRge8 ☞От 1989г. досега от България са изнесени нелегално около 320 милиарда долара. ☞От тях, над cтo милиapда дoлaрa са били нeлeгaлнo-изнeceни от Бългapия в чyжбина по времето на болшeвик-диkтaтора Бoйkо Meтoдиeв Бopиcoв-Kанибaла! ☞БOKO BРЪЩAЙ ПAPИТЕ! ☞Oxpанитeл от HCO: Мой колега пренесе ЧУВАЛИ С МИЛИАРДИ-ПАРИ на CAТAНAТА Бойко Методиев Борисов в Ливан, Алжир и Москва: uni.su/AfvJVz ☞Ocмaн Оkтaй: Боко-Чувалите с пари за автомагистрала Хемус, са изнесени като ценни пратки, с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: uni.su/QeD1cO ☞Бащата на Кирил Петков е Петко Петков, който в съучастие с Петко Тарашманов, и двамата от БКП-ДC, открадва от завод "Електроника" 187 млн.долара, изнесени първоначално в Австрия и след това в Канада. ☞Страната ни е на първо място по брой на мултимилионерите и милиардерите в Източна Европа.: uni.su/3LgjX5 ☞В ДAНC има списък с милиардерте, мултимилионерите и милионерите, около десет хиляди крадци-българоубийци, и стига държавата да иска, може за една нощ да ги натика в дрънголника, но неиска защото всички до един от политическата върхушка и дc-задkулисието са за дpънгoлника и БECИЛOТO!: uni.su/2YRge8
✯Цвeтaнкa Kaрaгьoзoвa✯

2022.03.07 | 02:10

32
☞Боко-Българоубиеца е диктатор-лицемер-двуличник, който тълкува политиката както дявола чете евангелието!: uni.su/ZnlUdC ☞Ахмак е този който вярва и на една дума на този бандит-мошенник, дето лъже и краде като дърт ЦИГАНИН, какъвто в действителност Е!: uni.su/BRUctL ☞Бoкo-Българoубиeцa е проклятието за България.: uni.su/D3EYMS ☞Боко-Kaнибaла е гpoбokoпaча на бългaрсkият нapoд!: uni.su/6a8FcR ☞Сaмo Архангел-Дpaгyнoв мoже да ни cпаси от злия Дeмoн-Бoko oт Бaнkя!: uni.su/hT3w2j
♥Жacминa Kрaлeвa♥

2022.03.07 | 02:09

31
Боко-Канибала не е българин, нито е евреин както някои си мислят, а си е мангал-мелез от породата улична-превъзходна. Битува мнението, че е изоставено цигане, отгледано от тези, които той смята за родители. Вероятно притежава израелски паспорт с името Барух Бехар, даден му от MOCAД за предателството спрямо българският народ в полза на жидо-хазарите, но това не го прави евреин. Много е вероятно да има и още няколко задгранични паспорта, като всеки бандит, за да е готов за бягство когато усети, че народното възмездие идва!: uni.su/dwQp5i
Игор Осолс

2022.03.07 | 02:08

30
Наскоро САТАНИСТКАТА ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 57[46+11] живи човека! Овчето стадо не проумява това и вярва на медиите за дезинформация и манипулация, внушаващи им, че изгорелият шофьор е виновен, и че нафтата се е запалила от искра! Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб! Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите! Не проумявяш ли, че те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са! Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът! Имат на разположение 100 хиляди милиционера-джелати, плюс службите и пенсионираните-милиционери, брой ги половин милион българоубийци! Въпреки, че за статуквото са гласували едва 20% от народа, те се преструктурират и се канят да продължават да узорпират властта, едните като управляващи, другите като уж-опозиция, за пред света! Боко-Сатаната НАДРЪВНИКА!: uni.su/sh6Vd7
Откакто Путин е на власт

2022.03.06 | 20:04

28
редовно поробва държава след държава.
Откакто Путин е на власт

2022.03.06 | 20:04

27
редовно поробва държава след държава.
Игор

2022.03.06 | 15:24

3
Искам Путин да нападне България и да изтрепе половината население! Слава на РОССИЯ! България ще е Руска! Тъпите българи го заслужават това!
Ей, иГоре

2022.03.06 | 18:01

26
Дънтъйбъфгъзъ

2022.03.06 | 17:52

25
любимия ти путлер ще се нас.ере още в Украйна. Да живеят смелите украинци, обикновените хора, които защитават родината си. А путлер само да посмее да нападне БЪЛГАРИЯ….
Боби

2022.03.06 | 17:34

22
ПРОСТОТИЯТА е безкрайна!Ти си идеалното ДОКАЗАТЕЛСТВО!
Иван

2022.03.06 | 16:57

18
Казел обучий ето никога ть не увидеш
Кашон

2022.03.06 | 16:53

16
Ти ли си ?
З

2022.03.06 | 16:43

13
Наркоман , фърли се .
svoboda

2022.03.06 | 16:35

12
Мечтаеш пак да си партиен комунист и да си на банкет докато другите работят нали
Мнение

2022.03.06 | 16:16

9
Иди при Путин бе! Защо дремеш в България?
До тъпака горе

2022.03.06 | 15:38

6
Ти си болен бе кретен. Ти си душевно болен като Путлер.
БАНКЯНСКи ВНУЦИ с кле4ки за зъби в ЗАДНИЦИТЕ

2022.03.06 | 15:36

5
а абнякнското говедо знаиш ло ко ша му са слу4и?? а на УНУСИТЕ мУУ с грозните крифии ГЛАФФи????
3...,

2022.03.06 | 15:29

4
Иди и се хвърли от ннааЙ високия блок .
БАНКЯНСКи ВНУЦИ с кле4ки за зъби в ЗАДНИЦИТЕ

2022.03.06 | 15:44

7
Банкянското Г.О.В.Е.Д.О и то там ..! пр.озз като Г.Ъ.З ама там Г.о.в.е.до.то миризлифооо кухо,турило една фуражка тип горила латино , смъкнало си гащите накафевени, клекнало зад а.н.аЛ .н.и.я разпран отвор на джуджака ХУ.ЙЛльО ПУСИН.... и се Облизва!! а прооззз ,, п р о зззз, прОООЗЗЗ, ПРооЗЗЗЗЗ ви казвам Хораааааа, про ззз като Г.. Ъ.З мици фаЙКИ осмърдени на киселио зиелие, у мрели вътре та и МОООРРР!!!!
до 17

2022.03.06 | 17:41

24
макарона ще да е
Кашон

2022.03.06 | 16:54

17
Ти ли си?..
Еми...

2022.03.06 | 15:12

2
Путярата ще го очушкат до няколко дни, а после ще има депутинизация на Русия. Япония и Монголия ще влязат в НАТО, а НАТО ще охранява източната граница на новата "Руска" конфедерация.

2022.03.06 | 17:40

23
ти май си пълен олигофрен

2022.03.06 | 17:15

20
Къде беше Ердоган, когато убиваха българите и руснаците през 2014г?
БАНКЯНСКи ВНУЦИ с кле4ки за зъби в ЗАДНИЦИТЕ

2022.03.06 | 17:31

21
znae[ kyde ???? !!!!
БАНКЯНСКи ВНУЦИ с кле4ки за зъби в ЗАДНИЦИТЕ

2022.03.06 | 16:58

19
За Фатмака IDA Автомата е като Р.я.з..а.н.и. я Ч..Е..П за К..у,р,,в.а..т..а Кавръкова и П,е,,д,,е,р.а.с..т.а Сертов от ДАНС(k.u..р .в..и..) , Използават ги само А,Н,,А,Л,Н,О,, против ХЕМОРОИДИ ! П.р.и В.о..й.н.а 1 се И.З.Б.И. ВАТ В..ъ.трешните В.р.агове на БЪЛГАРИЯ (К.о.м.у.н.и.с.т.и и М.и.л.и.ц.и.о.н.е.р.и) и едва след това Външните (Руснаци,Сърби,Гърци..)!!!
А ★♠♪

2022.03.06 | 16:24

10
..КОПЕЙКИНА НЕ Е ЛИ ВЕЧЕ ПСИХОДИСПАНСИРАН ..?¿...,ГАЛЕВА , СВИЛЕНСКИ .., СЪЩО И АСЕН ВАСИЛЕВ ..., МММДАААА .....ОТ НЕГО РАЗБРАХМЕ , ЧЕ КОЙТО СНИМА ПОВЕЧЕ ОТ ПЕТ ВРАБЧЕТА НА ПЛЕТ ..ИЛИ ПЕТ КОЛИ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ...Е САБОТЬОРИН НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ...И Е ЗА ЗАТВОР ..ПЕТ ГОДИНИ.....МММХЪЪЪмммм..
БСП

2022.03.06 | 16:44

15
И ТЯХНИТЕ "ГЕНЕРАЛИ " СА ЗА ЗАТВОР .
Д

2022.03.06 | 16:27

11
Асен е Хитлер , същия калибър , същата луда физиономия . Мустак само му трябва.
Да

2022.03.06 | 16:43

14
Защо всички искат примирие от Путин, а от Зеленски никой? Та нали, ако Зеленски и свитата му предадът властта и се покриат в САЩ войната веднага ще спре!

Добави коментар

Водещи новини