Северна Македония определи своите представители в работните групи с България

  • 21 януари 2022 08:56

  • 776
  • 2
Северна Македония определи своите представители в работните групи с България
© Pixabay

Правителството на Северна Македония прие решение за назначаване на съпредседателите и членовете на Съвместните междуправителствени работни групи за задълбочаване на двустранното сътрудничество между Република Северна Македония и Република България, за което двамата премиери се договориха по време на посещението на българския премиер в Скопие, предава БТА.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 391

Вицепремиерът по икономическите въпроси, координацията на икономическите политики и инвестициите Фатмир Битичи, е назначен за съпредседател на Съвместната междуправителствена работна група по икономика, търговия и иновации. Членове на комисията ще бъдат Фатмир Бесими - министър на финансите, Крешник Бектеши - министър на икономиката, свои представители като членове трябва да определят Министерството на земеделието, горите и водното стопанство, Министерството на външните работи, Фондът за иновации и развитие, Агенцията за чуждестранни инвестиции, Агенцията за насърчаване на туризма и Министерство на икономиката в частта за енергетика.

Даниел Митов: Ентусиазмът на Петков по темата Македония контрастира с общественото мнение в България

Министърът на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министърът на местното самоуправление Горан Милевски и Адмирим Алити - министър на информационното общество и администрацията са назначени за съпредседатели на Съвместната междуправителствена работна група по инфраструктура, транспорт и съобщения. Членове на тази работна група трябва да бъдат определени и от кабинета на вицепремиера, отговарящ за икономическите въпроси, координацията на икономическите политики и инвестициите, от министерството на финансите, министерството на икономиката и министерството на външните работи, предаде БТА.

Съвместната междуправителствена работна група по европейска интеграция и зелени политики ще бъде със съпредседатели от страна на Северна Македония вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич, Славица Гърковска- заместник министър-председател по политиката за добро управление и Насер Нуредини, министър на околната среда планирането.

Артан Груби, първи вицепремиер и министър на политическата система и междуобщностните връзки, Бисера Костадиновска-Стойчевска - министър на културата и министърът на образованието Шакири са назначени за съпредседатели на съвместната междуправителствена работна група по култура, наука и образование. За членове на групата трябва да бъдат определени и представители на министерството на икономиката, министерството на външните работи, Агенцията за насърчаване и подпомагане на туризма, Агенцията за младежта и спорта.

Освен това ще бъдат определени съпредседатели и членове на работната група, която трябва да се състои от представители на министерството на вътрешните работи, министерството на отбраната, министерството на здравеопазването и министерството на труда и социалната политика.

Джуджето Македония победи убедително България*

Междувременно от опозицията се оплакаха днес, че не са били поканени да участват в работните групи, но дори да са били поканени, нямало да се включат.

Работните групи трябва да бъдат обявени на съвместното заседание на двете правителства следващия вторник в София.

Радина Лазарова
776 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Катана Катана

2022.01.21 | 10:38

2
така както видях кого определили,искат да прехвърлят отговорността на не"македонци",понеже само един е от тази общност,другите трима са други националности.

2022.01.21 | 10:11

1
Гешев трябва да изправи на подсъдимата скамейка, Българоубиеца Румен Радев и неговите слуги Кирчо Ментата и Асенчо Фалита за съсипването на Родината ни !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини