Милен Керемедчиев: Гърция е добър пример за отношенията със Северна Македония

  • 21 декември 2021 20:54

  • 3480
  • 3
Милен Керемедчиев: Гърция е добър пример за отношенията със Северна Македония
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

"Посещението на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис беше много важно за България, тъй като Гърция може да бъде много добър пример за това как да се развият отношенията между двете държави България и Република Северна Македония". Това заяви пред bTV Radio бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1262

“Това е надграждане на съществуващата преговорна рамка, която в момента буксува и се е вторачила единствено и само в тази комисия по историческото наследство", смята той.

Вигенин: Позицията на България за РС Македония остава непроменена, още не можем да им кажем "да"

"Тя наистина отнема страшно много от енергията и е повод за създаване на напрежение, съответно антибългарски и антимакедонски настроения в двете държави. Аз не казвам, че тя трябва да престане да съществува, просто трябва да се разшири обхвата на сътрудничество и на комуникация, както каза премиерът Петков с още 5 възможности за преговори", обясни дипломатът.

"Използването на гръцкия опит е изцяло в това да се премахнат границите, да се отворят възможностите за пътуване между двете държави, да се подобри инфраструктурата”, коментира още Милен Керемедчиев      

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3480 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гербоколзет

2021.12.22 | 03:52

3
Мислете с тази глава, на тези хора не им трябва ЕС, той ни затри
Гербоколзет

2021.12.22 | 03:51

2
Миленчо отворят ли се границите, бедните западни българи ще забягат към Австрия и Германия. Ще превърнат страната в гробище. И ще оставят земята в ръцете на заможните гърци! Нали си искат Македония(бел.р. Гърция), а оста Белград- Атина ще е факт
този

2021.12.22 | 02:36

1
заедно със сдуханите гърци и макетата може дружно да се фака

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини