Вигенин: Позицията на България за РС Македония остава непроменена, още не можем да им кажем "да"

  • 15 декември 2021 12:17

  • 554
  • 0
© Novini.bg

Позицията на България не е променена. Припомням, че вчера Министерството на външните работи официално при участието си по Съвета по общи въпроси потвърди тази позиция, която е залегнала и в коалиционното споразумение. Ще се поддържа широко съгласие в България по този въпрос. Това сподели пред журналисти в парламента зам.-председателят на Народното събрание Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, във връзка с позицията на България относно Северна Македония.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1242

,,Бих препоръчал на медиите да се запознавате с оригиналните текстове и интервюта, които се дават, защото начина, по който е цитирано това интервю в българските медии, не е това, което е в оригиналния текст. Българската позиция остава единна – тя е тази, която е потвърдена с решение на Народното събрание'', напомни Вигенин.

Захариева за Северна Македония: Петков едно говори в западната преса, а тук не смее да го каже

В нашето споразумение пише, че тази позиция остава, но тя ще бъде надградена с идеи за нови съвместни комисии за сътрудничество в отделните сфери. Това е може би новото, което е имал г-н Петков в своята позиция. Хубаво е да се потърси по-широко сътрудничество, но докато Република Северна Македония не изпълни ангажиментите си и исканията от българска страна, нова позиция не може да има и засега България не може да даде съгласие за старт на преговорите, подчерта на финала депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Последвайте канала на

Владимир Василев
554 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини