9 души загинаха при пожар в инфекциозна болница в Румъния

  • 01 октомври 2021 13:06

  • 253
  • 1
9 души загинаха при пожар в инфекциозна болница в Румъния
© GettyImiges

Пожар избухна в петък сутринта в болница в румънския пристанищен град Констанца, при което загинаха най-малко девет души, съобщиха властите, цитирани от АП. 

Всички пациенти са евакуирани от болницата за инфекциозни болести в Констанца и пожарът е потушен.

Здравното министерство заяви в изявление, че повече подробности ще бъдат дадени на пресконференция в неуточнено време.

113 пациенти са били в медицинското отделение на болницата, 10 от които са пациенти в интензивно отделение.

Румъния, държава от ЕС с 19 милиона души, е имала още два смъртоносни болнични пожара през последната година, което предизвика опасения относно застаряващата болнична инфраструктура в страната.

Миналия ноември 10 души загинаха при пожар в интензивно отделение за пациенти с COVID-19 в северния град Пиатра Нямт. Друг пожар през януари обхвана отделение в букурещката болница Матей Балс, убивайки най-малко 5 души.

Румънското правителство затяга мерките срещу разпространението на COVID-19

След пожара в Матей Балс президентът Клаус Йоханис призова за спешна и "дълбока" реформа. Той каза, че подобни трагедии "не трябва да се повтарят".

Калина Христова
253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.10.01 | 13:33

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини