Прокуратурата отказва да освободи пожарната кемпер, заседнала в дюни край Созопол

  • 29 септември 2021 07:20

  • 827
  • 0
Прокуратурата отказва да освободи пожарната кемпер, заседнала в дюни край Созопол
© Булфото (архив)

Прокуратурата в Бургас отказва да освободи пожарната кемпер, която заседна в пясъка на плаж край Созопол в началото на септември. Вече месец продължава разследването, а автомобилът стои запечатан на наказателен паркинг в града.

Атрактивният кемпер заседна на плаж със защитени дюни и предизвика гнева на природолюбителите. Последваха два полицейски ареста на собственика – германеца Виктор Хоке.

Разораването на дюни ще се наказва строго на територията на област Бургас

Две проверки на екоинспекцията не откриха нарушения, предаде БТВ. „Не беше установено навлизане в защитената територия и няма засегната растителност, обект на опазване в предмета на Защитена зона „Ропотамо", казва Мария Андреева, експерт биоразнообразие в РИОСВ-Бургас.

Въпреки категоричното становище на екоинспекторите автомобилът все още не е освободен.

Задържаха за втори път германеца, навлязъл в дюни с пожарна-кемпер

Пожарната кемпер е задържана почти месец на наказателен паркинг в Созопол. По принцип може да бъде поискан запор върху превозното средство, смята адвокатът на германеца, който все още е в страната ни и чака освобождаването на машината.

От Прокуратурата са назначили две допълнителни експертизи на независими експерти, които да установят има ли извършено нарушение. Дотогава кемперът и неговия собственик ще чакат решението на съда.

Радина Лазарова
827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини