Байдън е изпратил писмо до Анатасиадис с подкрепа за решаването на кипърския въпрос

  • 01 октомври 2021 12:39

  • 468
  • 2
Байдън е изпратил писмо до Анатасиадис с подкрепа за решаването на кипърския въпрос
© Getty Images

Държавният глава на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е изпратил писмо до своя колега от Република Кипър Никос Анастасиадес, в което е изразил продължаващата подкрепа на Вашингтон за цялостно решение на кипърския въпрос, предава информационната агенция AMNA, цитирана от "Фокус".

Байдън е обявил укрепването на двустранните отношения през следващата година и е изразил своята признателност за ролята на Кипър за насърчаване на стабилността, сигурността и просперитета в Източното Средиземноморие.
Байдън каза, че подсилващите дози ваксина срещу COVID ще са безплатни

В текста пише, че Байдън наблюдава отблизо развитието в Кипър и в по-широкия регион, и се добавя, че Вашингтон продължава да подкрепя цялостно решение за кипърския въпрос под егидата на ООН, основано на двузонална, двуобщностна федерация.

Писмото на Байдън е изпратено до Анастасиадес по повод 61-ата годишнина от обявяването на независимостта на острова.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
468 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХХХ

2021.10.01 | 13:34

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
ОН

2021.10.01 | 14:16

2
ти хисчо сигурен ли си в нещо въобще начи.ИДИОТ,цапаш ми лаптопа

Добави коментар

Водещи новини