В Молдова е поставена милионната доза ваксина

  • 29 юли 2021 15:40

  • 364
  • 0
В Молдова е поставена милионната доза ваксина
© Getty images (архив)

Един милион дози ваксини против COVID-19 са поставени от началото на имунизационната кампания в Молдова на 2 март, по данни на Министерството на здравеопазването, съобщи агенция Молдпрес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32997

При това здравните власти отново потвърждават необходимостта от ускоряване на процеса на ваксинация, за да се избегне нова вълна от заразяване с варианта Делта, който вече се разпространява в страната.

В края на август и началото на септември специалистите очакват нов скок в заболеваемостта. В същото време прагът за постигане на колективен имунитет се е вдигнал още по-високо. Според последните данни на здравното министерство, около 16 процента от населението на Молдова е било ваксинирано срещу коронавирус с поне една доза, а 448 хиляди души са преминали пълен курс на ваксинация.

ЕС продължава да настоява да получи поръчаните ваксини от "АстраЗенека"

Най-ниското ниво на ваксинация е регистрирано в Тараклия, Бричени и Гагаузия: между 7,4 и 9,8 процента от населението. Нисък процент на ваксинация се наблюдава и при млади хора на възраст 18-29 години.

През последните 24 часа в Молдова бяха регистрирани нови 166 случая на коронавирус при направени 5 601 теста и трима починали. До момента в страната (с  около 2,6 млн. души) са регистрирани 259 018 случая на коронавирус и 6250 починали с диагноза COVID-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини