Партията на проевропейския президент на Молдова спечели вота за парламент

  • 12 юли 2021 10:14

  • 869
  • 1
Партията на проевропейския президент на Молдова спечели вота за парламент
© Getty images (архив)

"Проевропейската партия на молдовския президент Мая Санду спечели вчерашните избори за парламент", предаде ТАСС.

"Партията на действието и солидарността получи 59,62 процента от действителните гласове и съответно, най-малко 54-ма представители в 101-местния орган на законодателната власт, това сочат данните на Централната избирателна комисия в Кишинев при преброяването на 99,77 на сто от действителните гласове", добави руската информационна агенция.

Президентът на Молдова: Гласувах за спасяването на страната ни от крадците, облечени с власт

"На второ място се нарежда формацията на бившия държавен глава Игор Додон - Блокът на социалистите и комунистите. Лявата коалиция получи 30,8 % от гласовете и съответно – около 36-ма законодатели", посочи още ТАСС.

"Консервативна партия "Шор", обединяваща представители на етническите малцинства в страната (руснаци, българи, гагаузи и други), най-вероятно ще има 10 представители", допълни медията.

"Останалите над 15 партии и коалиции не преминаха пет процентовата бариера и не изпратиха депутати в органа на законодателната власт", добави ТАСС.

"В предишния парламент на Молдова партията на Санду бе представена с 15 депутати, коалицията на Додон - с 37, а "Шор" – с девет. Депутати имаха десноцентристите от "Платформа "Достойнство и истина (11), и лявата Демократическа партия на Молдова (10)", отбеляза медията.   

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
869 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FARAON

2021.07.12 | 11:22

1
С ФАЛШИВИ БЮЛЕТИНИ, КАТО КРАТУНАТА КАК ПЕЧЕЛЕШЕ :)

Добави коментар

Водещи новини