Арестуваха 18 души за детска порнография в Сърбия

  • 29 юни 2021 16:25

  • 653
  • 0
Арестуваха 18 души за детска порнография в Сърбия
© Getty images

Членове на сръбската Служба за борба с организираната престъпност са арестували 18 души, разпространяващи детска порнография, по време на мащабна акция, наречена "Армагедон", съобщи сръбското издание „Информер“.

Арестуваните са на възраст от 32 до 61 години и са от различни части на страната. Те са заподозрени в извършване на престъпления, свързани с показване, получаване и притежание на порнографски материали, както и експлоатация, сексуален тормоз и принуда на непълнолетни лица.

Задържаха 29-годишен, блудствал с 10-годишната си племенница

„Това, което е най-важно за нас, е сръбските семейства и техните деца да бъдат защитени. Всеки побойник, всеки негодник, който вдигне ръка срещу жена, всеки, който се опитва да злоупотребява с което и да е дете, ще бъде открит и ще бъде наказан по подходящ начин. Това е работа на полицията“, каза министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин, цитиран от БТВ.

Вулин призова родителите да оказват по-голям контрол върху присъствието на своите деца в интернет пространството.

„Опитайте се да бъдете с тях в този странен, голям технологичен свят. Бъдете до тях, помагайте им, контролирайте какво правят в интернет, грижете се с кого си кореспондират, какво съдържание споделят. Гарантирам, че всеки един виновник ще получи адекватно наказание, но ние идваме, когато всичко вече е приключило, така че бъдете до децата си преди да се е случило нещо подобно“, добави той.

Заподозрените са задържани за срок от 48 часа и се очаква да им бъдат повдигнати обвинения.

Последвайте канала на

Novini.bg
653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини