Кириакос Мицотакис: Гърция разполага с достатъчно дози, за да ускори ваксинацията срещу COVID-19

  • 22 юни 2021 16:55

  • 241
  • 0
Кириакос Мицотакис: Гърция разполага с достатъчно дози, за да ускори ваксинацията срещу COVID-19
© Getty Images

Благодарение на Европейския съюз Гърция разполага с достатъчно ваксини срещу COVID-19, за да ускори процеса по имунизация на гражданите и да покрие нуждите, в случай на необходимост от реваксинация през зимата. Това увери министър-председателят на южната ни съседка Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г., съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

Брюксел, каза той по време на среща в кабинета си в Атина с европейския комисар по здравеопазване и безопасност на храните Стела Кириакидес, „взе политически трудното решение да закупи ваксини като блок и да ги разпространи сред страните-членки само въз основа на размера на населението, без никакви разлики между държави, бедни или богати, големи или малки. Това бе значителен успех на европейската политика“.

Гръцкият премиер към свещеник: Моля, включете ваксинацията в проповедите

„По-важното е, че вече имаме достатъчно ваксини, до следващата година, когато става все все по-вероятно да бъде необходима реваксинация“, допълни Мицотакис. Кириакидес също е оптимист по отношение на напредъка с ваксинациите, но определи настоящата фаза на пандемията като „крехка“.

„Това, което наблюдаваме във всички държави-членки в момента, е низходящ курс на броя на случаите на коронавирус и, за щастие, на хоспитализациите, но също така следим отблизо развитието на вариантите и особено на „Делта“, който, както знаете, създава проблеми в Обединеното кралство в момента“, каза Кириакидес.

Двамата обсъдиха и по-голяма интеграция на европейските здравни сектори, като Кириакидес отбеляза, че пандемията подчерта необходимостта от „структурни промени“. Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас също присъства на срещата.

Последвайте канала на

Novini.bg
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини