Никола Димитров: Част от исканията на България не съответстват на европейските ценности

16 май 2021 17:26

Никола Димитров: Част от исканията на България не съответстват на европейските ценности
© Getty Images
1235 6

Част от исканията на България не съответстват на европейските ценности, заявява вицепремиерът по европейските въпроси на Република Северна Македония Никола Димитров в интервю за гръцкия вестник "Та неа", цитирано от македонските сайтове.

Преспанският договор с Гърция е показател, че преговорите между две страни са успешни тогава, когато и двете страни са победители. "Мисля, че правим всичко, което можем, за да постигнем това и с България. Имаме различия. Някои от въпросите, които поставя България, не съответстват напълно на европейските ценности. Напълно уверен съм, че ще има успех и за Северна Македония, и за България, и за ЕС", казва Димитров.

На въпрос за сътрудничеството с Гърция вицепремиерът Димитров посочва, че Преспанският договор е бил не само решение на въпроса за името, а и инвестиция в стабилността на региона.

"Отключи се влизането ни в НАТО, което е важно и дава сила на нашата страна в един регион, който не е напълно "уреден". Това беше и стъпка съм преговорите ни с ЕС. Отвори се нова страница за сътрудничество. Сега премиерите Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на и Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. разговаряха за големи проекти, особено в сферата на енергетиката. Гърция е много важен партньор и в Северна Македония имаме големи гръцки инвестиции. Уверен съм, че договорът беше исторически", подчертава Димитров в интервюто за "Та неа".

Novini.bg
1235 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.05.16 | 22:23

6
Ами като попреговаряте 30 години и с България ще стигнете до решение, което да бъде приемливо и за двете страни. България има търпение и ще ви изчака. Не се притеснявайте!В
ХХХ

2021.05.16 | 19:17

2
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

2021.05.16 | 20:35

5
Божков го е закъсал за пари щом сам си пише вече постовете.
Професионалист

2021.05.16 | 19:49

4
Дубай , мила Родино! Ай стига глупости, то верно, че човекът плаща (с нашиге пари), ам и малко срам трябва
Ха ха

2021.05.16 | 19:39

3
Никола ли си , Кольо ли си? Защо се срамиш да се наречеш БЪЛГАРИН?!!
Andreabwiha

2021.05.16 | 17:31

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини