Служебният външен министър обяви ще има ли промяна в позицията ни за Северна Македония

  • 12 май 2021 11:44

  • 5656
  • 4
© Novini.bg

Служебното правителство по Конституция има основни приоритети и задачи, свързани с организирането на следващите парламентарни избори. Това ще бъде задача на Министерството на външните работи от гледна точка на това, че ще отговаря за организирането на вота в чужбина. Това ще бъде основното предизвикателство, което не означава, че ще се неглижират останалите приоритети. Това каза служебният министър на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има при приемането на поста от досегашния външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, предаде репортер на Novini.bg.

Новият екип ще продължи линията на приемственост за защита на националните интереси. Ако някой иска да спекулира с националните интересни на служебното правителство, той не е на прав път, подчерта Стоев.

Основното мото на новото правителство ще бъде от една страна почтеност, от друга – прозрачност, и от трета страна – приемственост, отбеляза той.

За първи път от много години в качеството си на министър г-жа Захариева откри, а не закри посолства – благодарности за това. Надявам се, че това ще бъде цел и на следващия избран министър на външните работи – да разширява, а да не затваря възможностите на обмена между държавите, заяви служебният външен министър.

Захариева при оттеглянето си: Няма нищо по-важно от националния интерес на България

Основният принцип в следващите месеци ще е екипността. По този начин ще покажем и нивото на дипломатическата служба, което в сравнение с държавите, в които съм бил, е изключително добро. На г-жа Захариева бих пожелал всичко добро, посочи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има.

Рамковата позиция за Република Северна Македония е приета с консенсус от всички политически сили в българския парламент. Ние нямаме никаква оторизация да приемаме тази позиция. Мога да ви уверя, че каквото зависи от Министерството на външните работи за продължаване на диалога, ще бъде направено. Оттук нататък всичко е в ръцете на официалните представители на Република Северна Македония и не би трябвало да спекулират, че ще има някаква промяна по време на управлението на служебното правителство, каза още служебният министър на външните работи.

Novini.bg
5656 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.05.12 | 12:36

2
Само ГЕРБ....другите са измамници....ФАКТ
България обреза

2021.05.12 | 14:10

4
Халифата?Край на мафията от иьмекяри.
Пенчо

2021.05.12 | 13:11

3
На добър път и дано след няколко дни да нямаме повод да псуваме

2021.05.12 | 12:12

1
какъв е този дърт комунист

Добави коментар

Водещи новини