Гърция представи официално плана си за възстановяване пред ЕС

  • 28 април 2021 10:21

  • 306
  • 1
Гърция представи официално плана си за възстановяване пред ЕС
© Pixabay

Гърция официално представи националния си план за възстановяване на Европейския съюз, надявайки се да даде тласък на икономическия растеж с цели седем процентни пункта през следващите шест години, пише вестник Kathimerini.

В рамките на пакета за възстановяване от корона-кризата на стойност 750 милиарда евро, договорен от лидерите на Европейския съюз миналата година, Атина ще получи 18,2 милиарда евро безвъзмездни средства и 13 милиарда евро евтини заеми през следващите години, равни на около 16% от брутния й вътрешен продукт. Освен това Атина ще получи допълнителни ползи за частния сектор чрез предоставяне на ликвиден капитал и заеми, което означава, че общите средства, които ще получи за инвестиции, ще нарастнат до близо 60 милиарда евро.

Расте интересът на европейците към вили по островите в Гърция

Миналия месец гръцкият премиер Кириакос Мицотакис представи нова стратегия за развитието на страната от четири стълба, наречена „Гърция 2.0“, която трябва да съживи и трансформира икономиката, която тепърва излиза от сянката на десетилетие тежка финансова криза.

Предложени са около 170 проекта, насочени към зелена енергия, цифрови подобрения, включително засилване на високоскоростния интернет, обучение и мерки за социално сближаване, както и някои традиционни проекти в пътната и транспортната инфраструктура, предаде "Фокус".

Novini.bg
306 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:59

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини