Без задължителна карантина за пътуващите транзит през РС Македония и Гърция за Албания

  • 23 април 2021 11:00

  • 226
  • 1
Без задължителна карантина за пътуващите транзит през РС Македония и Гърция за Албания
© Pixabay

Пътуващите за Албания, които преминават транзитно през Република Северна Македония и Гърция,  няма да бъдат поставяни под задължителна 14-дневна карантина.

Припомняме, че считано от 20 април 2021 г. до 3 май 2021 г. Албания въведе задължителна карантина за период от 14 дни за всички граждани, пристигащи в страната от Гърция и Република Северна Македония.

Българите продължават да подлежат на карантина при влизане в Румъния

Посолството ни в Тирана направи запитване до компетентните албански институции за това дали решението е в сила за всички граждани и дали засяга пътуващите транзитно през територията на двете страни. В отговор Министерството на здравеопазването на Албания ни информира, че в заповедта за пристигащите от Република Северна Македония и Гърция не се предвиждат изключения, „ но от пътуващите транзитно през тези страни не се изисква самокарантиниране“.

Напомняме и, че българските граждани, които планират пътуване до Албания през посочения период, могат да използват и маршрута през Косово.

За влизане на територията на Албания не се изисква представянето на негативен тест за Covid-19. В страната продължава да е в сила забрана за движението на граждани и превозни средства между 22:00 и 6:00 часа.

Албания въведе задължителна карантина за пристигащите от Гърция и РС Македония

Допълнителна информация за режима на пътуване до Албания може да намерите тук: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/albania

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Тирана на следните телефони за връзка: +355 4 22 33 155; +355 4 22 32 906, както и на имейл Embassy.Tirana@mfa.bg

Радина Лазарова
226 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.23 | 11:36

1
В Шумен няма корона само в болницата си я прехвърлят из отделенията.

Добави коментар

Водещи новини