Само 44 000 са ваксинирани в Гърция срещу COVID-19

  • 11 януари 2021 13:52

  • 261
  • 0
Само 44 000 са ваксинирани в Гърция срещу COVID-19
© Getty Images/Guliver

В Гърция, която има население малко под 11 милиона души, само 44 000 души са се ваксинирали срещу COVID-19 от 28 декември, заяви шефът на Националната здравна организация EODY Панайотис Аркуманеас по телевизия Скай в понеделник, съобщи ДПА.

Ще ускорим ваксинирането, каза той, добавяйки, че това обаче зависи от дозите ваксини, които ЕС изпраща централно от Брюксел на страните-членки, предава БТА.

Гръцките медии критикуват факта, че със сегашната скорост на васкиниране желаната имунизация на над 70 процента от населението може да бъде постигната едва през есента. Атина обаче няма да купува едностранно ваксини, заяви Аркуменеас.

Кипър вече поиска помощ от Израел. Президентът Никос Анастасиадис заяви вчера за кипърския вестник "Политис", че е говорил с израелския премиер Бенямин Нетаняху и го е помолил за ваксини.

Опозиционни депутати в Гърция: Атина сама да търси доставки на COVID ваксини

Това не е разделение в ЕС, подчерта той. Искането за помощ от Израел е свързано със забавянето на доставките на ваксините, каза Анастасиадис.

ЕС реши да поръча централно ваксините и да ги разпределя за страните-членки. Значително по-малко ваксини обаче се доставят в момента от първоначално планираното.

Последвайте канала на

Novini.bg
261 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини