Опозиционни депутати в Гърция: Атина сама да търси доставки на COVID ваксини

  • 11 януари 2021 12:48

  • 310
  • 0
Опозиционни депутати в Гърция: Атина сама да търси доставки на COVID ваксини
© Pixabay

Опозиционни депутати в южната ни съседка настояват Атина да пренебрегне европейската квота на разпределение на COVID ваксини и да се снабди с продуктите от други източници,предаде БНР. Гръцката опозиция критикува и Европейския съюз, и правителството на Мицотакис заради разпределението на ваксините.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32999

Основната гръцка опозиционна партия СИРИЗА настоява премиерът Мицотакис да влезе в преговори с фирмите производители на COVID ваксини, за да се осигурят достатъчно бройки за масовото имунизиране на населението.

"Няма време нито за губене, нито за лъжи", се казва в съобщение от централата на СИРИЗА, откъдето настояват Мицотакис да последва примера на Кипър и да се търсят спешни доставки на ваксина.

COVID-19 на Балканите: Какво се случва?

Гръцкият евродепутат Левтерис Алаванос заяви пред държавната телевизия НЕТ, че част от европейските страни сами си осигуряват допълнителни количества ваксини, което трябва да направи и Гърция.

Лидерът на комунистическата партия Димитрис Коцумба обвини Европейския съюз в липса на стратегия, като заяви: "Нямаме доверие нито на правителството, нито на "фалшивото единство" в Европейския съюз“.

От социалистическата партия искат пълна проверка на договорите на Европейския съюз с фармацевтичните компании, а депутатите от партията "Мера 25" публикуваха съобщение, в което посочват за "престъпна безотговорност на правителството на Мицотакис".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини