Зоран Заев: Нямаме вина за блокадата от България

  • 14 декември 2020 13:39

  • 2162
  • 4
Зоран Заев: Нямаме вина за блокадата от България
© Getty Images/Guliver

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, давайки отчет за работата за стоте дни на новото правителство, посочи като един от най-важните въпроси намирането на решение за проблемите, свързани с решението на България да не одобри преговорната рамка на страната с ЕС, пише македонският "Независен весник".

"Нито това правителство, нито нашата държава, нито нашият народ имат и най-малка вина за тази ситуация. Македонската национална идентичност не може да бъде предмет на преговори и ние не можем да се откажем от правото си на самоопределение, гарантирано от всички международни институции и конвенции. Надяваме се, че тази щета за евроинтеграцията ще се компенсира бързо. Правителството няма да позволи блокадата да предизвика застой във вътрешните реформи, напротив, ще засили темпото, оставайки изцяло посветено на преговорите с България. Ние знаем, че решения са възможни, знаят и те", каза Заев, цитиран от БТА.

Какви грешки допуска България спрямо Северна Македония?

Последвайте канала на

Novini.bg
2162 4

Коментари 4

Добави коментар
митьо

2020.12.14 | 21:58

4
Зайчо, казах ти стига са пъна и кат не ти харесва стойте си в блатото.
Голий оток

2020.12.14 | 15:06

2
А за убитите българи в концлагерите ви, защото се чувстват българи, вина имате ли? Ето така, с насилие я го постигнахте вашия "македонски идентитет"! И също така със всяване на страх го поддържате! Разчитате на подкрепата на промитите мозъци от вашето обучение в омраза към България и на тези, които Тито облагодетелства! Е, как ще признаете, че сте градили македонската нация от българи, като ще рухнат изкуствените кули, които съградихте!

2020.12.14 | 19:59

3
Ние също можем да кажем, че с фашизъм не се гради идентитет.Нашите архиви също могат да говорят.
РУМЕН

2020.12.14 | 13:54

1
Голям хитрец! Но няма да ви минат номерата!

Добави коментар

Водещи новини