Турция затяга мерките срещу коронавируса

  • 21 септември 2020 21:37

  • 24466
  • 1
Турция затяга мерките срещу коронавируса
© Getty Images

В Турция се затяга контролът във връзка с носенето на маски и спазването на противоепидемичните мерки в учрежденията, фирмите, заведенията, масовия транспорт, учебните заведения. В редица окръзи ще бъдат въведени ограничения за движение в обществения транспорт в определени часове на хората над 65-годишна възраст. Това посочи турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва в изявление, което направи след днешното заседание на специализирания Научен съвет за борба срещу коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28922

То бе посветено на критичното нарастване на заразените и болните от COVID-19 в страната. Специално място в новите мерки срещу разпространението на коронавируса се фиксира засилване на контрола по изолацията на позитивните случаи.

Случаите на COVID-19 в Турция надхвърлиха критичния праг

"Всеки, който е регистриран като носител на вируса и трябва да бъде изолиран вкъщи, но не спазва изискването, а ходи на работа или излиза навън, ще бъде третиран като престъпник според закона", каза Ердоган.

Турският президент акцентира и върху разработките на ваксина срещу коронавируса.

"Следим отблизо работата по създаването на ваксина срещу коронавируса в световен мащаб. В същото време напредваме и по създаването на ваксина в нашата страна. Приключиха успешно първите две фази по тестуването върху животни, а следващия месец ще започнат изпитанията върху хора. Планираме през първите месеци на следващата година да пуснем и наша, турска ваксина", каза Ердоган.

Нов пик на коронавируса е бил регистриран през последните 24 часа. Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи, че са установени нови 1743 случая на заразени и 68 души са починали. Броят на починалите в Турция вече е 7574 души,а на заразените - 304 610 души.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28922

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
24466 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2020.09.22 | 02:04

1
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com

Добави коментар

Водещи новини