Тръмп: Вучич и Хоти направиха света по-сигурен

  • 15 септември 2020 10:49

  • 449
  • 0
Тръмп: Вучич и Хоти направиха света по-сигурен
© Getty Images/Guliver (архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския оцени, че споразумението за икономическо сътрудничество между Белград и Прищина ще направи Сърбия, Косово, Западните Балкани и света по-сигурни, и подчерта, че за такова споразумение е била необходима изключителна храброст, съобщи днес на профила си в Инстаграм Държавният департамент на САЩ, цитиран от Танюг.

В съобщението се припомнят думите на президента Тръмп по повод споразумението между Сърбия и Косово, постигнато на 4 септември във Вашингтон: "Това е наистина исторически ден. Сърбия и Косово се споразумяха за икономическо сътрудничество.", предава БТА.

Лидерите на Сърбия и Косово: Искаме да продължим работата за нормализиране на отношенията ни

Държавният департамент добавя, че по думите на Тръмп е била необходима "изключителна храброст" от страна на сръбския президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. и косовския премиер Авдулах Хоти да се съгласят на тези преговори във Вашингтон.

"С това те направиха своите страни, Западните Балкани и света по-сигурни", казал Тръмп.

Тръмп: Сърбия и Косово постигнаха огромен пробив

Последвайте канала на

Радина Лазарова
449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини