Скопски медии: Зоран Заев вярва, че ще бъде намерено решение с България

  • 11 септември 2020 09:42

  • 934
  • 4
Скопски медии: Зоран Заев вярва, че ще бъде намерено решение с България
© Булфото (архив)

Лавина от реакции от македонски официални представители предизвика вчера изявлението на българския вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, че България ще блокира първата междуправителствена конференция на Република Северна Македония с ЕС, ако смесената комисия не постигне съгласие по отворените исторически въпроси, пише скопският вестник "Вечер".

Като цяло всички смятат, че ще бъде намерено общо решение с България в духа на приятелството и с почитане на Договора за добросъседство, отбелязва изданието.

3 години от подписването на Договора за добросъседство между България и Северна Македония

Премиерът Зоран Заев, гостувайки на националната телевизия, изрази увереност, че ще бъде намерено решение с България и двете страни ще излязат победители.

Историята е важна, но тя трябва да бъде отправна точка за бъдещето, заявил Заев.

Показахме, че имаме капацитет за решаване на въпросите. Решихме три глави, пет исторически личности, шестата историческа личност е Гоце Делчев, казал Заев. Той изразил увереност, че в периода, който предстои, бързо ще бъде намерено решение с България, пише в. "Слободен печат".

Посланикът на ЕС в Северна Македония: Договорът с България ще бъде част от преговорите за членство

Зоран Заев обяви четвърти пакет мерки в помощ на икономиката, пише още "Слободен печат". Държавата, заяви Заев в интервю за МРТ, има пари, за да обяви четвърти пакет мерки, като при това не се бавят пенсии, заплати, социални помощи, трансферите към здравния фонд. В четвъртия пакет мерки ще бъдат обхванати най-бедните, вероятно с платежни карти, ще има и стимули към компаниите да връщат на работа уволнени служители.

"Независен весник" съобщава, че през последните 24 часа в Северна Македония са направени 1410 теста и са регистиррани 121 нови случаи на COVID-19. Починали са три пациенти. Броят на починалите досега от болестта е 637, а броят на активните случаи в страната е 1881. (Данните са актуални към 10 септември - бел. ред.)

"Независен весник" помества голям материал за протестите в България, който е озаглавен "Как България стана мафиотската държава на ЕС".

Илхан Кючюк: Северна Македония сформира проевропейско правителство

Два месеца българите пълнят улиците всяка вечер в знак на протест, че олигархичната мафия е заробила държавата и е разширила своя обхват дълбоко в институции, като съдебна система, медии и служби за сигурност. Те искат оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, пише изданието. Много българи са ядосани, че техните перспективи и техните деца са блокирани в най-бедната страна на ЕС, където мафиотският елит действа над закона, пише изданието.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
934 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЯДОСАНОТО МЕНГЕМЕ

2020.09.11 | 12:37

4
КАЗАХ, МИЦКОСКИ ДА СТАНЕ МИНИСТЪР ПО РЕИНТЕГРАЦИЯТА НА СЕВЕРО-ИЗТОЧНА МАКЕДОНИЯ И ДА СЕ ЗАНИМАВА САМО С ТОВА!
ПЕРНИШКОТО МЕНГЕМЕ

2020.09.11 | 12:32

3
НИЩО НЕ СТЕ РЕШИЛИ.
ПЕРНИШКОТО МЕНГЕМЕ

2020.09.11 | 12:30

2
КАЗАХ НАД СЕВЕРО-ИЗТОЧНА МАКЕДОНИЯ, ДА СЕ ВДИГНЕ МАКЕДОНСКОТО ЗНАМЕ!
ПЕРНИШКОТО МЕНГЕМЕ

2020.09.11 | 12:12

1
Со снопче сено во устата и солзи низ лицето, така денес си замина КОНЧЕТО Баксуз. РЕШЕНИЕТО Е НАМЕРЕНО :)

Добави коментар

Водещи новини