Зоран Заев представи състава и програмата на новото правителство

  • 26 август 2020 19:20

  • 528
  • 0
Зоран Заев представи състава и програмата на новото правителство
© Булфото (архив)

Борба за всяко работно място, запазване на капацитетите и потенциала на компаниите и свързване на заплатите и пенсиите с тенденция за тяхното нарастване щом отмине кризата с коронавируса обеща Зоран Заев, представяйки днес в парламента на Северна Македония състава и програмата на новото си правителство, съобщават македонските телевизии.

Заев обяви и предстоящото формиране на комисии, които ще работят за прочистване на правосъдието и за проверка на имуществото и финансите на официалните лица, както и за подготовка на процеса на преговори с ЕС. 

Очаква се първата междуправителствена конференция с ЕС да се състои в края на октомври или началото на ноември.

Скопие оряза министри

Заев дойде в парламента, придружен от 19-те кандидати за министри. Правителството ще е коалиционно, на СДСМ и Демократичния съюз за интеграция.

Заев очаква в началото на следващата седмица правителството му да бъде гласувано. Той каза, че е предложил "изключителен състав" и изрази увереност, че "предстои неповторим четиригодишен позитивен период за гражданите в страната".

Заев обеща, че новото правителство ще осигури последователност в прилагането на общите стратегически приоритети - членство в ЕС и добри междусъседски и етнически отношения. Сред приоритетите той изтъкна и борбата против пандемията от коронавируса, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини