Отварят ресторантите и кафенетата на открито в Северна Македония

  • 28 май 2020 09:07

  • 637
  • 0
Отварят ресторантите и кафенетата на открито в Северна Македония
© Pixabay

От днес в Северна Македония официално се премахва полицейският час, съобщи на пресконференция премиерът Оливер Спасовски, пише скопският вестник "Вечер".

От днес също започват работа ресторантите и кафенетата на открито, при спазване на прецизно утвърдени протоколи. Работното време на ресторантите и кафенетата ще бъде ограничено от 8 сутринта до 22 часа вечерта, предава БТА. 

Служителите в ресторантите задължително ще трябва да носят защитни маски и често да мият ръцете си. Разстоянието между столовете в заведенията трябва да бъде 1,5 -2 метра, а на една маса с четири стола може да се обслужват само двама души.

Ако клиентите са от едно семейство, на една маса може да се обслужват четири лица, пише вестник "Нова Македония". Задължително е поставянето на дезинфекционно средство за ръце на всяка маса.

Собственици на заведения в Северна Македония излизат на протест

Вестник "Нова Македония" съобщава, че решението на правителството за връщане на работа от 1 юни няма да важи за хронично болните и за родители, които имат деца на възраст до 10 години.

Според решението на правителството от 1 юни тази година престават да важат разпоредбите, според които различни категории работещи бяха освободени от редовно извършване на работната им дейност, пише в. "Нова Македония".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
637 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини