Черна гора: Мафиоти да се самоизолират

  • 25 март 2020 13:55

  • 1017
  • 0
Черна гора: Мафиоти да се самоизолират
© Getty (архив)

Двадесет членове на черногорски мафиотски групировки са получили нареждане от властите в страната да се самоизолират, написа местният в. "Дан".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Според статията в таблоида щабът, създаден за борба срещу разпространението на корона вируса, е разпратил заповеди до ръководители и високопоставени членове на престъпни кланове да не излизат от домовете си.

По информация на "Дан" ставало е дума за хора от криминални структури, действащи на територията на столицата Подгорица, в планинския град Биело поле (в североизточната част на Черна гора) и в адриатическите пристанища Бар и Херцег нови.

Към този момент случаите на зараза са били 52, а болестта е отнела живота на най-малко един човек, допълни медията.

По-рано Подгорица с цел ограничаване на риска от предаване на коронавируса е спряла междуградските пътувания. Изключение е било направено за транспортните средства, превозващи лекарства и друго медицинско оборудване, както и храни и стоки от първа необходимост.

Лекар е починал вследствие на зараза с коронавирус в Сърбия

Властите са забранили и събиранията на обществени места. Днес от МВР в страната са каза, че са завели над 60 дела за нарушаване на забраната. Хората са заплашени с присъда лишаване от свобода за срок между една и осем години.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1017 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини