Вучич: "Турски поток" има стратегическо значение за оцеляването на Сърбия

  • 08 януари 2020 17:05

  • 831
  • 0
© Министерски съвет

Газопроводът "Турски поток" има стратегическо значение за оцеляването на Сърбия и запазването на енергийната ѝ сигурност, заяви днес пред журналисти в Истанбул сръбският президент Александър Вучич, който присъства на церемонията по откриването на газопровода.

"Строителството на сръбския участък на газопровода с дължина 403 километра през нашата страна има огромно значение за привличането на инвестиции, за развитието на промишлеността ни, огромно значение за енергийната сигурност и за доставките на газ за нашите потребители", каза Вучич.

Борисов рамо до рамо с Ердоган, Путин и Вучич. Откриха "Турски поток"

Вучич посочи също, че голямо значение имат сроковете на изграждане на българския участък на газопровода. "Някои казват, че това ще стане през май, някои - през септември, но във всички случаи това ще има огромно значение", каза сръбският президент.

На 25 декември генералният директор на компания "Сърбиягаз" Душан Баятович обяви, че Сърбия напълно е завършила полагането на тръбите на своя участък от газопровода "Турски поток". Строителите са завършили отсечката от границата с България до границата с Унгария в рекордни срокове.

Ердоган: "Турски поток" е исторически проект

Последвайте канала на

Novini.bg
831 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини