Ердоган: "Турски поток" е исторически проект

  • 08 януари 2020 15:08

  • 1552
  • 6
© Novini.bg

Свидетели сме на исторически момент. Това каза турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва на официална церемония в Истанбул, на която беше даден старт на първото трасе на газопровода "Турски поток", предаде репортер на Novini.bg. На церемонията присъства и премиерът Бойко Борисов.

Надявам се 2020 година да донесе само добри неща както на нашите народи, така и на целия свят, заяви Ердоган.

НА ЖИВО: Борисов рамо до рамо с Ердоган, Путин и Вучич - откриват "Турски поток"

Сътрудничеството между Турция и Русия дава своите плодове – намираме се тук, за да открием "Турски поток". От гледна точка на нашия регион това е исторически проект, подчерта президентът на Турция.

31 милиарда кубични метра е общият капацитет на газопровода, а 21 милиарда кубични метра ще достигат до потребителите в Турция директно от Русия. Проектът е положителна стъпка в полза както на нашия народ, така и на всички наши приятели, които ще се възползват от този газопровод. 53 милиона граждани се възползват активно от природния газ, който преминава по този газопровод, каза Ердоган.

Той отбеляза, че в последните 33 години Турция е получила 400 милиарда кубични метра от Русия. На принципа печалба-печалба продължаваме да задълбочаваме сътрудничеството както в енергийния сектор, така и в други сфери. Русия и Турция ще продължат да поставят своите подписи под други проекти, посочи Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

С инвестициите, които прави в последните години Турция заема важно място на енергийния пазар. Нашата страна ще се превърне в световен играч на енергийния пазар, отбеляза той.

"Турски поток" е уникална газопроводна система, изтъкна Владимир Путин

Винаги сме били против конфликтите, но нашата цел е да зашщиртаваме интересите на Северен Кипър и нито един проект, който игнорира нашите интереси в Средиземно море, няма да успее. Нека да не превръщаме Средиземно море в море на конфликта. Нека това да е море, което да помага за умиротворяването и развитието. Проектът Турски поток показва ясно нашата цел и визия. Нашите очаквания са да не отблъскват нашата ръка, която е протегната за мир и сътрудничество в региона, заяви турският президент.

В последно време в региона се развиват различни събития, които ни напрягат. Можем да говорим вече за конфликт между САЩ и Иран. Страните от Персийския залив не трябва да се превръщат в зона на конфликт. Ще бъдем в постоянен диалог с Путин и с другите колеги и ще направим всичко възможно този проблем да бъде разрешен, каза още Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

Последвайте канала на

Novini.bg
1552 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.01.08 | 16:43

4

ТУРСКИЯ ДИКТАТОР С РУСКИ ЧЕП В УСТАТА.

2020.01.08 | 18:09

6

А МОЯ ЧЕП ЩЕ ГО ЛАПАШ ТИ

2020.01.08 | 16:42

3

От всички досегашни политици само Бойко Борисов продаде България на турците.

2020.01.08 | 17:51

5

Какво е продал?! Говориш глупости!

2020.01.08 | 15:36

2

От всички досегашни "български" политици, само Бойко прави някаква дипломация и печели от всички страни за България. И Американската среща му беше успешна и турската. Само така Бойко, народа не е толкова прост, както го изкарва червено-синята коалиция!

бесепар

2020.01.08 | 15:25

1

на европа защо им е руски бензин,имат си аз съм от бкп и мафията

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини