Чавушоглу: Турция ще изпрати военни експерти и технически екипи в Либия

  • 06 януари 2020 18:51

  • 535
  • 4
Чавушоглу: Турция ще изпрати военни експерти и технически екипи в Либия
©

Турция ще изпрати военни експерти и технически екипи, за да подкрепи международно признатото правителство на Либия, заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от Ройтерс.

Чавушоглу говори ден, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че турски военни части се придвижват към Триполи.

В края на миналия месец правителство на националното съгласие на Либия на Файез ел Сарадж поиска помощ от Турция за отблъскване на настъплението на силите на влиятелния в Източна Либия военен командир Халифа Хафтар.

Чавушоглу, който бе помолен да даде подробности във връзка с изявленията на Ердоган, посочи, че Турция ще изпрати в Либия експерти, съветници и технически екипи съгласно споразумението за сътрудничество във военната сфера, подписано с правителство на националното съгласие през ноември.

Как и кога това ще се случи ще се реши от правителството под ръководството на президента, уточни външният министър на Турция.

Ердоган: Турското разузнаване МИТ изпълнява подобаващо ангажиментите си в Либия

Коментарите на Чавушоглу бяха направени седмица, след като турски представители заявиха, че Анкара обмисля да изпрати в Либия сирийски бунтовници като част от планираната военна подкрепа, отбелязва Ройтерс.

Същевременно турският външен министър отрече твърденията, че бойци от Свободната сирийска армия са били разположени в Либия и добави, че Турция е против разполагането на наемници в Либия, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
535 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Starija hush

2020.01.07 | 06:50

4

Sega e momenta da si zadu6at petrolen kladenec i da si oprava ikonomikata.

2020.01.06 | 20:24

1

ТУРЦИЯ ЩЕ ЯДЕ БОЯ КАТО МАГАРЕ НА МОСТ

2020.01.06 | 20:58

3

Мечти мечти

Bay ganyo carvula

2020.01.06 | 20:32

2

Bravo turciya samo napred kakto byahte sila predi 600 godini

Добави коментар

Водещи новини