Ердоган: Турското разузнаване МИТ изпълнява подобаващо ангажиментите си в Либия

  • 06 януари 2020 15:57

  • 597
  • 3
Ердоган: Турското разузнаване МИТ изпълнява подобаващо ангажиментите си в Либия
© Getty Images/Guliver (архив)

Националната разузнавателна организация (МИТ) на Турция играе голяма роля в успеха на трансграничните операции, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде Анадолската агенция.

От 2016 година Турция извърши три антитерористични операции през границата си в Северна Сирия: "Ефратски щит", "Маслинова клонка" и "Извор на мира".

Ролята на националното разузнаване в разрешаването на убийството на (саудитския журналист Джамал) Хашоги беше впечатляваща и накара нашата страна да се гордее на международно ниво, заяви Ердоган на церемония по откриването на нова централа на МИТ в Анкара.

По думите на президента "с успешните дейности на МИТ Турция е получила възможност да може да действа навсякъде по света".

"Нашата организация (МИТ), която от самото начало на сирийската криза играе активна роля на терен, е положила много голям труд за постигането на успеха на трансграничните ни операции. По същия начин сега тя изпълнява подобаващо полагащите й се ангажименти в Либия", каза Ердоган. "Искрено вярвам, че тя ще продължи да защитава интересите на нашата държава и народ във всеки един географски район без оглед на граници, разстояние и препятствия", добави той.

Миналата седмица турският парламент упълномощи президента да изпрати войници в Либия в подкрепа на международно признатото либийско правителство в Триполи начело с Файез ел Сарадж. В интервю за телевизия СиЕнЕн-Тюрк Ердоган заяви снощи, че Турция е започнала поетапно да изпраща военни в Либия, чиято задача е координация в команден център, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
597 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кико

2020.01.07 | 18:08

3

Да не би пак да е имало опит за преврат? И да не е имало, той пак ще прати няколко хиляди в кауша да пеят:Ний згрешихме пред народа, пред султана Ердоган..... "

Не само в Либия

2020.01.07 | 16:45

2

Но и унас централата им е в прословутите сараи.

2020.01.06 | 16:25

1

Първо на първо в турския език няма думата (ердоган) четесе ердоан новини бг. Да знаете

Добави коментар

Водещи новини