Ердоган и Меркел обсъдиха обстановката в Сирия и Либия

  • 06 януари 2020 14:20

  • 695
  • 3
Ердоган и Меркел обсъдиха обстановката в Сирия и Либия
© Getty Images/Guliver (архив)

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се обсъдиха в телефонен разговор днес обстановката в Сирия и Либия, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на президентската администрация.

"Нашият президент проведе телефонен разговор с канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, по време на който бяха обсъдени двустранните отношения и регионални въпроси, включително Либия и Сирия", съобщи президентската администрация, цитирана от БТА.

Ден по-рано Ердоган обяви, че започва изпращането на турски войници в Либия. По думите му те няма да участват непосредствено в бойни действия, а задачите им включват "координационни действия и обезпечаване на сигурността на легитимното правителство".

Международно признатото правителство в Триполи се опитва да се справи с офанзива на противников режим в източната част на страната и със силите, които са лоялни на либийския военен Халифа Хафтар.

Последвайте канала на

Novini.bg
695 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.01.13 | 14:46

3

За жалост нямаме я тази буква в нашия български език с близко произношение. И най-точният български правопис и правилното произношение е следният: Реджеп Tайип Ердоган.

2020.01.13 | 14:45

2

Не си прав за това, брато. Има я буквата G, но произношението трябва да е много меко, това е всичко. Както казахте вие, без буквата G не е правилно да се пише нито да се чете. А меката буква G за която споменавам, трябва да се пише и изговоря непременно.

2020.01.06 | 15:49

1

Първо на първо в турския език няма думата (ердоган) четесе ердоан новини бг. Да знаете

Добави коментар

Водещи новини