Вучич: Доволни сме от военното сътрудничество с Русия

  • 04 декември 2019 17:35

  • 371
  • 2
Вучич: Доволни сме от военното сътрудничество с Русия
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. изрази днес в Сочи, след разговор с президента на Русия Владимир Путин, задоволство от военно-техническото сътрудничество с Москва, предаде Танюг.

Имаме отлично военно-техническо сътрудничество. Благодаря за подкрепата за нашата армия, заяви Вучич на съвместната пресконференция с Путин. Вучич каза, че Сърбия е купила "много силни и добри неща" от Русия.

"Предишния път Путин ме посъветва какво да купим. Послушах този съвет и това трябва да пристигне при нас в Сърбия", каза Вучич и добави, че страната му ще продължи да екипира армията си в съответствие с финансовите си възможности. Той помоли гражданите на Сърбия да видят как е изглеждало екипирането на армията преди шест години, а как изглежда сега.

Путин: България умишлено протака продължението на "Турски поток"

Гордея се с нашето сътрудничество, каза сръбският президент.  Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. заяви , че е благодарен на Русия за "подкрепата й за международното право и за Сърбия по въпроса за Косово и запазването на териториалната цялост на Сърбия", предаде Танюг.

Вучич каза, че е предал на руския държавен глава "неголемите си очаквания за бъдещето по въпроса за преговорите с албанската страна".

Русия за шпионския скандал в Белград: Евтина провокация!

"Преди всичко имайки предвид техните изявления и опити с допълнителен натиск да се изкопчи не само признаване на независимостта на Косово, а и Сърбия да не получи нищо". Това нито е въможно, нито е реално и няма да стане, заяви Вучич.

Путин на свой ред каза, че позицията на Русия по въпроса за Косово е непроменена и основание за решаването трябва да бъде резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН.

Русия е готова да подкрепи евентуално компромисно решение на косовския проблем, ако то бъде постигнато между Белград и Прищина, и Русия ще бъде на страната на Сърбия, заявил Путин, цитиран от Танюг.

Последвайте канала на

БТА
371 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.04 | 20:56

1

Доволни ли сте
Преди 2 седмици нещо лаехте за шпиони нещо

2019.12.05 | 00:47

2

проспал си случаят

Добави коментар

Водещи новини