Все повече двойки в Турция не искат да имат деца

Броят на двойките без деца в Турция се увеличава, като около една трета от женените двойки не планират да имат деца. Това показват данните на проучване, цитирани от в. "Дейли Сабах".

По данни на анкета, извършена от сайта OKCupid, 35 процента от женените двойки в Турция са посочили, че нямат никакви планове да стават родители, докато 60 процента от анкетираните са казали, че планират да имат едно или две деца. Въпреки тези тенденции раждаемостта в Турция все още е много по-висока, отколкото в Европа, като през 2017 г. в Турция са се родили 1,2 милиона бебета, докато във всичките 28-те страни-членки на ЕС са се родили 5,07 милиона деца.

ЕС призовава Турция да прекрати едностранните си военни действия в Сирия

Проучването на OKCupid също така разкрива някои шокиращи разкрития във времена, в които ролите на мъжете и жените се обсъждат много в страната. Преобладаващо мнозинство от анкетираните са казали, че не вярват в стереотипите за разграниченията на половете и за съответните задължения на мъжа и жената в семейството. 81 процента от участниците в проучването са посочили, че не са съгласни с възгледа, че мъжът трябва да изхранва семейството. 94 на сто от анкетираните са казали, че задължения като чистене и миене на съдове, за които традиционно се смята, че жените трябва да извършват, трябва да бъдат извършвани по равно от двамата съпрузи.

Коментари

 1. 2019.11.28 | 21:03

  това иследване да не е поръчано от сорош???
  това са пълни глупости. всяка година турция расте с 800хил души.

  1. 2019.11.28 | 21:32

   да така е,защото неса егоисти като нас и европеиците.Турция има невероятно бъдеще,държава с много млади хора.

 2. 2019.11.29 | 20:19

  da i mnogo rezani karabini ima tam

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет