Сърбия също влиза в битката за привличане на "Фолксваген"

По време на утрешната си среща с германския министър на икономиката и енергетиката Петер Алтмайер президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ще излезе отново с инициатива за привличане на автомобилния гигант "Фолксваген" в Сърбия, предаде Танюг.

"Вучич и Алтмайер ще разговарят за нови инвестиции и "Фолксваген" ще бъде една от най-важните теми", съобщава и белградският вестник "Блиц", цитиран от БТА. Утре ще бъдат подписани договори за две големи фабрики - МTU и Bros, гринфийлд инвестиции за над 300 милиона евро, допълва вестникът.

"Фолксваген" съобщи на 15 октомври, че ръководството му е отложило решението за построяване на нов завод близо до турския град Измир на фона на турската военна операция в Сирия. Компанията беше избрала турския град Маниса, на около 40 километра северно от Измир, а производството трябваше да започне през 2022 г.

Румънското правителство също инициира разговори за възможността фабриката на "Фолксваген" да бъде в Румъния.

Коментари

  1. 2019.10.22 | 09:37

    Дано прегръдките и целувките на Борисов с Меркел не бъдат лоша поличба за привличането на гиганта Фолцваген. Защото след много прегръдки Меркел му изпрати зестра от хиляди бежанци в България. Същото се случи и след целувките му с Макрон които унищожи българския транспортен бизнес.

  2. 2019.10.22 | 06:44

    Имате си вече един фолгсваген вече там с мустаци.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет