Омбудсманите на България и Сърбия организират обща приемна в Босилеград

  • 27 септември 2019 13:49

  • 222
  • 0
Омбудсманите на България и Сърбия организират обща приемна в Босилеград
© Булфото (архив)

Омбудсманите на България и Сърбия ще имат обща приемна в Босилеград, Сърбия, съобщи Културно-информационният център /КИЦ/ на Българското национално малцинство в Босилеград, предаде БТА.

Общата приемна между омбудсмана на България Диана Ковачева и омбудсмана на Сърбия Зоран Пашалич ще се състои на 1 октомври.

Двамата омбудсмани ще бъдат придружени от посланика на България в Сърбия Радко Влайков. Обществените посредници на двете страни ще приемат граждани от 10.00 до 16.00 часа в народната библиотека "Христо Ботев" в Босилеград. По-късно двамата омбудсмани ще посетят КИЦ в Босилеград. Двамата омбудсмани ще участват и в работна среща с държавните учреждения и представителите на гражданския сектор по актуалните теми в областта на защитата на правата на гражданите и на малцинствата.

Общата приемна е част от проект, финансиран по линия на българската помощ за развитие, и се организира със съдействието на Посолството на Република България в Белград. Подобно събитие се организира за втори път в рамките на няколко месеца. Първата обща приемна за граждани между двете страни бе отворена на 19 март 2019 г. в Цариброд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини