Убиецът на Оливер Иванович е бил човек на ЦРУ?

  • 05 юли 2019 11:35

  • 3781
  • 1
Убиецът на Оливер Иванович е бил човек на ЦРУ?
© Getty (архив)

Физическият убиец на сръбския политик от Косово Оливер Иванович вероятно е бил човек на ЦРУ, написа белградският в. Блиц.

Изданието цитира свой източник, който пред таблоида е посочил, че куршумите, отнели живота на Иванович на 16 януари 2018 г., са били изстреляни от Флорим Еюпи. Албанецът от Косово е бил задържан заради атентат срещу автобус на сръбска фирма на 16 февруари 2001 г. край северното косовско село Ливадице, станал причина за смъртта на 12 сърби, пътували за отбелязване на Задушница.

Еюпи е бил задържан от ЮНМИК (администрацията на ООН в Косово) и вкаран в американската база "Бондстийл" в източната част на Косово. Малко по-късно той обаче е изчезнал оттам. Негов съкилийник е разказал пред Блиц, че Еюпи е повтарял като мантра: Скоро ще съм вън оттук.

"Вероятно зад излизането на Еюпи е стояло ЦРУ. Защото хора, задържани за по-дребни престъпения търкаха наровете в "Бондстийл" месеци, е разказал събеседникът на медията, наричан Албан. "Еюпи ми споменаваше, че бил обучават от американски разузнавачи", е посочил още информаторът.

Вестникът допълни, че соченият за убиец на Иванович е имал дебело криминално досие. Той освен за атентата е бил разследван за убийство на войник от контингента на НАТО в страната си, тъговия с оръжие с наркотици, както и за фалшифициране на документи. Еюпи е бил една от ръководните фигури в организирана мафиотска групировка, действала в Албания, Косово и Македония.

В коментар на медийната информация сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. е заявил, че не знае дали Еюпи е убил Иванович. "Според мен сигурно е, че престъплението е извършено от школуван човек, вероятно, подготвен от ЦРУ", е посочил държавният глава на западната ни съседка.

Еюпи, който в момента пребивава в Германия, от своя страна е казал, че ще заведе дело срещу Вучич за клевета.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а

2019.07.05 | 11:54

1

а тиквата ще ги вкарва тия сатрапи в педераския съюз да ни колят и нас.

Добави коментар

Водещи новини