Ниска избирателна активност на албанския местен вот

  • 30 юни 2019 18:46

  • 300
  • 0
 Ниска избирателна активност на албанския местен вот
©

Местните избори в Албания се провеждат при бойкот на опозицията и слаба избирателна активност - до 11 часа българско време в неделя бяха гласували 12 % от избирателите, съобщават местните медии, цитирани от БНТ.

Президентът на Албания Илир Мета разпространи снимка, на която заедно с приятел е на плажа. Мета издаде указ, с който отмени местните избори, за което настояваше опозицията, но правителството на социалиста Еди Рама отказа да се съобрази. "Драги приятели, с моя приятел се наслаждаваме на тази историческа и слънчева неделя и на музиката", написа Мета в социалните мрежи. На изборите участва управляващата Социалистическа партия на премиера Еди Рама в коалиция с няколко по-малки партии, наречена Алианс за европейска Албания.

Опозиционните партии бойкотират.

Основната опозиционна Демократическа партия обвини Рама, че купува гласове дори за тези избори, на които в повечето общини единствени кандидати са тези от неговата Социалистическа партия.

Заместник председателят на Демократическата партия Еди Палока показа на пресконференция видеозапис, на който по думите му се вижда как се купуват гласове от "структурирана престъпна група на Социалистическата партия и община Тирана". Палока каза, че едно от лицата е идентифицирано и е член на избирателна комисия от редовете на Социалистическата партия. Опозиционният лидер призова гражданите да се присъединят към протестиращите пред няколко избирателни секции граждани и да не гласуват.

Председателят на организацията на Демократическата партия в Кукъс Ариф Реджмани заяви, че регионалната болница в града е "под ключ" и гражданите не могат да получат медицинска помощ, защото според него лекарите и средният медицински персонал са ангажирани като членове на избирателни комисии.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини