Хървати се изгавриха с АСТА (видео)

  • 09 март 2012 15:48

  • 2062
  • 0
Хървати се изгавриха с АСТА (видео)
©

Хърватски блогър, подписал се като спръденкс, пусна клип срещу ACTA (Anti-counterfeiting Trade Agreement -Търговското споразумение за борба с фалшификациите,) пише индекс.хр.

Във видеото се пародира известната сцена от филма Последните дни на Хитлер. На заседание в щаба на фюрера високопоставен офицер от нацистката армия докладва ареста на двама пирати в различни градове на Хърватия. "Единият е играл "ФИФА" на личния си компютър, а другият е свалил концерт на местна група на таблета", обяснява военният. Значи проблемът с пиратството е намерил окончателното си решение и АСТА действа?, пита Адолф Хитлер. В отговор офицери му казват: "Мой фюрер, никога не може да бъде сложен край на пиратството. Всеки човек на Земята сваля". Нацисткият лидер с треперещи ръце си сваля очилата и заповядва Нека да останат само представителите на АСТА, SOPA Stop Online Piracy Act, закон срещу онлайн пиратството и РIРА Protect Intellectual Property Act, закона за защитата на интелектуалната собственост . Той изпада в истерия и вика: "А аз да си .... майката Цял свят сваля торенти, а вие ми пристигате с информация за двама арестувани пирати. За чий им трябват на хърватите филми от интернет, нима не могат да почакат 10-на години националната телевизия да купи някой. Нашите програми да не би да са лоши"?, пита Хитлер. "Те могат да гледат и сръбски филми по кабелните телевизии", продължава с истериите той. Присъстващ му отговаря, че според закона за електронни медии хърватите не знаят сръбски. "А да свалят торенти знаят, защо да не отидат на кино, пита фюрерът. Хърватите нямат пари за билети, казва офицер. Че какви са бедняци са те, щом нямат за кино, майка му да ... И как АСТА ще мине през парламента, щом само президентът подкрепя споразумението. Ние се бъхтаме в Брюксел да защитим едрия капитан и индустрията. Anonymous ни ....майката , сриват ни сървърите, а вие ми приказвате, че хърватите не използват лицензирани програми и игри, които струват само около 30 евро. Трябва да хванем големите риби и да останат само богатите. Това ни трябва, Ако питате мене и Facebook трябва да бъде платен. Тогава на никой няма да си помисли да сваля чужди песни, за филми да не говорим. Ще пазим големите компании със зъби и нокти. А ако трябва ще спрем шибания интернет, вика Хитлер. "Какво ще стане със 17-те ми млн. чипове за покер във face'а", пита една от присъстващите жени.
"Имам още да ви кажа", продължава Хитлер "Не е истина какво научих сутринта. Някой от вас има нелегален Windows". Той се обръща към един от офицерите и му казва, че може да отиде в първия полицейски участък. Крадливо копеле, ти си срам за едрия капитал, завърша сцената.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2062 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини