Янаки Стоилов: Правителството прибърза с подписването на ACTA

  • 01 февруари 2012 11:56

  • 1733
  • 6
Янаки Стоилов:  Правителството прибърза с подписването на ACTA
©

Действията на българското правителство при подписването на международното търговско споразумение АСТА са прибързани.

Това заяви на брифинг в парламента депутатът от ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов по повод подписването на търговското споразумение АСТА.

„Левицата имаме внимание както към правата на собственост, така и на информация. В това споразумение има редица разпоредби, насочени срещу фалшифициране на продукта и неговото разпространение. Прекрачват се и границите за свободното движение и ползване на информация. Създават се допълнителни финансови тежести. Контролирането на тази информация ще изисква допълнителни вложения от доставчиците. Тя ще даде достъп на специализираните държавни органи за проследяване на движението на такава информация, което не може да бъде преценено за какви цели впоследствие ще бъде използвано. Нямаме информация да са направени резерви от страна на българската страна при подписването на това споразумение", каза Янаки Стоилов.

Това, което парламентарната група на ГЕРБ заявиха днес, че парламентът може да направи такива резерви при ратифицирането на споразумението, не съответства на международната практика при подписването и ратифицирането на международни договори - каза Стоилов.

За съжаление, българското правителство е пропуснало възможността за изразяване на резерви, за поставяне на свои тълкувания и други уговорки, защото това се прави заедно с подписването на споразумението. Парламентът е поставен в ситуация, че единствено отказвайки ратификацията, може да предотврати и отрицателните последици, които може да има част от това споразумение”, каза Янаки Стоилов.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1733 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
джъдж

2012.02.14 | 21:06

6
Г-н Стоилов ,въпреки че съм от критиците на политиката на Вашата партия ,в конкретния случай Ви подкрепям - България трябва да оттегли подписа си под АСТА - ако ли не - чака ни бъдеще , като в известния роман на Оруел.

2012.02.14 | 21:06

5
ПРАВИТЕЛСТВОТО ИЛИ ИЗБЪРЗВА ИЛИ ЗАКЪСНЯВА И ТАКА СЕ ВЪРТИМ В КРЪГА НА "ТУКА ИМА ТУКА НЕМА"
до феновете на боко тиквата

2012.02.14 | 21:06

4
Позиция на БГ евродепутати. Партия Евродепутат Позиция спрямо приемането на АКТА ГЕРБ Андрей Андреев Ковачев (Не е обявил, вероятно За) ГЕРБ Владимир Андреев Уручев (Не е обявил, вероятно За) ГЕРБ Емил Стефанов Стоянов (Не е обявил, вероятно За) ГЕРБ Илиана Найденова Иванова (Не е обявила, вероятно За) ГЕРБ Мария Иванова Неделчева (Не е обявила, вероятно За) БСП Евгени Захариев Кирилов Двусмислена (вижте имейл отговора му) БСП Ивайло Георгиев Калфин Против БСП Илияна Малинова Йотова Против БСП Кристиан Иванов Вигенин Против ДПС Владко Тодоров Панайотов (Не е обявил, вероятно За) ДПС Метин Хюсеин Казак За ДПС Филиз Хакъева Хюсменова (Не е обявила, вероятно За) НДСВ Антония Стефанова Първанова(Не е обявила) НДСВ Станимир Янков Илчев (Не е обявил) СК Надежда Николова Михайлова-Нейнски Против СК Светослав Христов Малинов Против Атака Димитър Кинов Стоянов (Не е обявил, вероятно Против) Атака Славчо Пенчев Бинев Против
долу бойко

2012.02.14 | 21:06

3
от българска страна документът е подписан от българския посланик в Япония д-р Любомир Тодоров, съгласно решение на МС на РБ от 16.11.2011 г., съгласно предложение на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
БГ-то

2012.02.14 | 13:24

1
И може би ще донавържем нещата, ако споменем, че близо месец по-рано (на 20.10.2011) Борисов се е срещнал с Марк Съливан, директорът на Сикрет Сървис, по случай Международната конференция за борбата с киберпрестъпността...
ПАК ЛИ ТРАЙЧО БЕ??!! ОСТАВКА !!!!

2012.02.14 | 21:06

2
ПАК ЛИ ТРАЙЧО БЕ??!! Първо шистовия газ, сега и тази шитня !!! Абе тези ... само простотии ли ще измислят??!!! Една - след друга ??!!! ОСТАВКА !!!! Аз НЕ ЖЕЛАЯ да има такива родоотстъпници в политиката и в България !!! С въпросното споразумение, прикрито зад друга цел, се отнемат ЧОВЕШКИ ПРАВА !!! ВЪН !!! ОСТАВКА !!! ВЕДНАГА !!!

Добави коментар

Водещи новини