Сръбският Матурагейт. Има оставка, няма оставка

  • 19 юни 2019 13:08

  • 333
  • 1
Сръбският Матурагейт. Има оставка, няма оставка
© Getty (архив)

Аз нося моралната отговорност за изтичането на отговорите на матурите, каза сръбският просветен министър Младен Шарчевич пред радиото от страната си Б92.

Ръководителят на образователното ведомство в Белград е заявил, че е депозирал оставката си пред президента на балканската страна Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград.. "Молбата ми за освобождаване от длъжност обаче не бе подписана", е посочил министърът.

На въпрос защо е адресирал документа до държавния глава, а не до премиера Ана Бърнабич - Шарчевич е отговорил, че е бил назначен от Вучич, когато сегашният президент е бил министър-председател.

"Аз получих подкрепа на господин Вуичи за започването и извършването на радикална реформа в образователната система", е добавил министърът.

Както вече писахме, Матурагейт е избухнал вчера в западната ни съседка. Служители от министерството на образованието са продали правилните отговори на тестовете по няколко предмета. Заради това част от зрелостните са били пренасрочени, а днешните матури са били проведени при драконовски мерки за сигурност.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
333 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кунева

2019.06.19 | 15:26

1

То и аз бех така. Всяка година откакто ги въведоха, изтичат отговори, ама аз се кисках с колегите от МОН. Даже си разделихме печалбата от продажбата им.

Добави коментар

Водещи новини